Sport

Komentari 15

Kreće pikado ludnica i borba za pola milijuna funti, igra i Hrvat: Gdje gledati Svjetsko prvenstvo

Kreće pikado ludnica i borba za pola milijuna funti, igra i Hrvat: Gdje gledati Svjetsko prvenstvo

Fallon Sherrock je prije dvije godine iznenadila svijet kad je srušila Teda Evettsa i Mensura Suljovića, a sad se vraća na najveću scenu. Prvi favorit je branitelj naslova Gerwyn Price, a naš Boris Krčmar želi se dokazati

Dok većina sportaša ide na zasluženi odmor i mnogi se fokusiraju na NBA i Premiership što se tiče sporta preko božićnih dana, na scenu stupaju i - pikadisti. Opet nas očekuje mnoštvo uzbuđenja u londonskoj 'Alexandra's Palace', a prvi mečevi kreću već danas od 20 sati.

Iako pikado kod nas i nije toliko medijski popraćen, Boris Krčmar se na najvećoj svjetskoj sceni trudi ostaviti utisak, a ove je sezone čudesnim nastupom u posljednjim kvalifikacijama izborio ostanak pod ugovorom najjače svjetske organizacije PDC-a kao i plasman na ovo Svjetsko prvenstvo gdje ga u prvom kolu čeka 48. pikadist svijeta, Adam Hunt.

Prije dvije se godine Fallon Sherrock pobjedama protiv Teda Evettsa pa zatim i Mensura Suljovića pobrinula da cijeli svijet piše o pikadu barem jedan dan, a 'Kraljica palače' vraća se u svoju rezidenciju! U životnoj je formi i mogla bi stvoriti probleme mnogima, ali prva joj je prepreka prekaljeni Steve Beaton protiv kojeg još nikad nije igrala. No, zna da će imati podršku cijele dvorane te da ovime može napraviti još jedan iskorak.

Darts: Baltic Sea Darts Gala

Glavni favorit za titulu je prvi pikadist svijeta Gerwyn Price koji brani naslov od prošle godine, a nedavno je izjavio da može nadmašiti nedodirljivu legendu Phila Taylora koji je osvojio nevjerojatnih 16 naslova svjetskog prvaka. Naravno, tu su i Michael van Gerwen, zatim svjetski prvak iz 2019. godine Peter Wright, veterani Gary Anderson Jose de Sousa, kao i možda 'dark horse' Joe Cullen i legende koja se vraća na veliku scenu Raymond van Barneveld.

Gerwyn Price wins PDC World Darts Championship

Glavna nagrada je pola milijuna funti, dok će primjerice oni koji ispadnu u prvom kolu dobiti 7500, u drugom 15, u trećem 25 itd. Sve o svemu, čekaju nas nova uzbuđenja, a svaki dan možete pratiti prijenos u programu Sportske televizije koja će prenositi većinu ogleda, a želite li pratiti sve, to možete učiniti putem PPV platforme PDC.tv ili na njemačkom Sport1 programu. Spektakl otvara engleski dvoboj Ritchieja Edhousea Petera Hudsona od 20 sati i 10 minuta.

Najčitaniji članci