Sport

Komentari 0

Kriechmayru zlato u spustu!

Kriechmayru zlato u spustu!

Kriechmayr je bio najbrži s vremenom 1:39.79, dok je vrijeme Andresa Sandera 1:37.80. Treće mjesto i brončana medalja pripali su Švicarcu Beatu Feuzu čiji je zaostatak za pobjednikom 18 stotinki

Austrijanac Vincent Kriechmayr, koji je u četvrtak slavio u superveleslalomu, u nedjelju je osvojio i drugu zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Cortini d'Ampezzo i to u spustu, dok je srebrnu medalju sa samo stotinkom zaostatka osvojio Nijemac Andreas Sander.

Kriechmayr je bio najbrži s vremenom 1:39.79, dok je vrijeme Andreasa Sandera 1:37.80. Treće mjesto i brončana medalja pripali su Švicarcu Beatu Feuzu čiji je zaostatak za pobjednikom 18 stotinki.

S ove dvije zlatne medalje u spustu i superveleslalomu, Kriechmayr se izjednačio sa sunarodnjakom Hermanom Maieru kojem je to uspjelo u Vailu 1999. i s Amerikancem Bodeom Millerom koji je dva zlata uzeo u Bormiju 2005. 

Na zadnjem prvenstvu 2019. u  Areu u Švedskoj ovaj 29-godišnji Austrijanac rodom iz Linza osvojio je srebro u superveleslalomu i broncu u spustu. 

Najčitaniji članci