Obavijesti

Sport

Komentari 12

KRIVA PROCJENA Mali, ma ti nisi za Hajduk, ali jesi za Ajax

KRIVA PROCJENA Mali, ma ti nisi za Hajduk, ali jesi za Ajax
3

‘DAO MU ŠANSU Tko je ovaj, dovodiš ga samo jer je tvoj Sinjanin’, tako su mi govorili za Matea Baraća u Šibeniku. Danas je dečko blizu potpisa za Ajax, otkriva trener Mirko Labrović

VIDEO

Do jučer je igrao treću ligu u Šibeniku, mučio se s ozljedom zgloba, a zbog radne dozvole propao mu je transfer u švicarsku drugu ligu. Danas je Mateo Barać (22) pred vratima Ajaxa.

Mirko Labrović je jedan od najboljih hrvatskih trenera, u Šibeniku, a sad i u Solinu, radi sjajne stvari. A upravo je u Šibeniku, tad u trećoj ligi, krenula priča s Mateom Baraćem.

- Propao mu je transfer u Švicarsku, pa je potom išao u Dragovoljac, gdje je ozlijedio zglob. Odlučio sam ga dovesti u Šibenik. Uh, kakvih sam problema imao - počinje Labrović.

Obojica su iz Sinja i, naravno, kako to u Hrvatskoj ide, odmah mora biti neki “dublji” razlog, osim igračkog.

Govorili su mi: 'Tko je sad ovaj?'

- Imao sam strašno puno problema u Šibeniku zbog njega. Govorili su mi: ‘Tko je sad ovaj? Dovodiš ga samo jer je tvoj Sinjanin’. Tad sam na jednom sastanku rekao: ‘Mateo je već sad igrač za prvu ligu, a neki igrači ovdje će u prvu ligu samo ako je izbori Šibenik’. Drago mi je da vide da sam bio u pravu kad sam vjerovao Baraću, da to nije bio neki hir ili kriva procjena. Uostalom, vjerojatno će i u Šibenik stići neki novac od mogućeg transfera u Ajax - kaže Labrović.

Mateo je nogomet počeo igrati u 1. razredu osnovne škole u sinjskom Junaku. Naravno, kao stoper s odličnim predispozicijama, priča o “klincu koji nešto ima” došla je i do Poljuda.

- Vjerovao sam u njega, ali u Hajduku nisu htjeli ni čuti. Bio je kod njih u juniorima, no nije im bio dobar. Ma, to kod Hajduka više nije ni čudo, imali su oni mnogo krivih procjena. Nije on jedini - kaže Labrović te nastavlja:

- Tko zna kakvi su tamo interesi. U Hajduku su vjerojatno opterećeni tko je kome što obećao, tko je kome što dužan... Šteta, jer Mateo je zaista klasa.

Mateo dolazi iz nogometne obitelji, i tata Mato bio je nogometaš.

Osijeku dva milijuna eura

- Da stvar bude bolja, Mateov tata i ja smo zajedno igrali u tadašnjem Borcu iz Sinja, danas Glavicama. Tata mu je bio napadač, zabijao je golove kao na traci - prisjeća se Labrović.

Osijek će za Matea dobiti dva milijuna eura, a do potpisa je preostao još samo liječnički pregled. Današnji susret protiv Rijeke Mateo će preskočiti, a za novu momčad mogao bi debitirati već u subotu, kad Ajax u prvom prvenstvenom kolu gostuje kod Heraclesa.

- Poznavajući filozofiju Ajaxa, koji potencira rad s mladim igračima, siguran sam da Mateo ima dobru podlogu. Naravno, trebat će mu proces prilagodbe pa ne treba očekivati da će kroz pet ili deset dana već biti kao da je tamo godinama, ali siguran sam da će do kraja jeseni pronaći svoje mjesto.

Na Matea je ponosna cijela Sinjska krajina, dečko koji je isključivo upornošću u tako kratkom vremenu stigao iz treće lige do jednog od najvećih svjetskih klubova. Zbog strogih pravila Ajaxa, Mateo se nikome ne javlja.

- Polako, neka prvo on sredi sve što treba pa će se javiti. Ne sumnjamo. Bit će vremena za čestitke i slavlje - zaključio je trener koji mu je dao “vjetar u leđa”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka