Obavijesti

Sport

Komentari 26

Križanac platio put 'spasitelju' da ga hitno osposobi za derbi

Križanac platio put 'spasitelju' da ga hitno osposobi za derbi
3

Kapetan Splita Ivica Križanac dva tjedna prije utakmice s Dinamom nije igrao, a činilo se kako ga neće biti ni na derbiju. A onda se ukazao spasitelj Ivan Porobija

VIDEO

Ključ Splitove pobjede nad Dinamom nije bila ni Dinamova loša igra, ni gol Mate Bilića, ključne su bile zlatne ruke masera Ivana Porobije, koji je u zagrebačkom hotelu Antunović Ivicu Križanca vratio u život.

Ivicu Križanca već dugo muče leđa, zbog njih je i zaključio reprezentativnu karijeru. Igra onoliko koliko mu leđa dopuste, a kad igra, Split izgleda puno bolje. Uoči Dinama nije ga bilo na terenu dva tjedna, činilo se kako neće ni zaigrati...

- Potražio sam pomoć od mog spasitelja, koji me do sada sto puta dizao iz postelje, od masera Ivana Porobije - priznao je Križanac, koji je Porobiji platio avionsku kartu iz Dnjepropetrovska do Zagreba i natrag, te smještaj u hotelu.

- Ovo je bilo doista ekspres, nije bilo vremena, u jedan dan sam mu oslobodio ukliješteni živac i već dva dana nakon toga je igrao. Drago mi je zbog njega, on je veliki borac i pozitivac – kazao nam je Porobija, koga sportaši zovu ''Spasitelj''.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Spasitelj je jedan, onaj na nebu, ja samo pomažem koliko mogu - kaže skromni Porobija, koji je surađivao s mnogim hrvatskim sportašima. Bio je u stožeru Blanke Vlašić, a u više navrata spašavao je i Ivana Strinića.

- Striniću sam radio terapije nakon svake ozljede, ali pod kontrolom liječnika Dnjepra, to je bio njihov uvjet. Upoznao sam i njihovog glavnog liječnika, dr Jevgenjevića, kojem sam se svidio, ali ključna je bila Strinićeva preporuka – otkriva Porobija, koji je postao poznat nakon suradnje s Križancem.

- Naša suradnja počela je još dok je još bio igrač Zenita. Vrlo brzo nakon operacije leđa u Munchenu vratili su mu se problemi, dijagnosticirana mu je hernija diska i protruzija diska, pa su mu u Zenitu savjetovali još jednu operaciju. Igrao je pod injekcijama i činilo se kako je operacija neizbježna, no ja sam ga uspio vratiti u život. Iako sam imao tek 22 godine, Ivica je riskirao karijeru i ukazao mi povjerenje, na čemu sam mu zahvalan. Od tada njegova leđa manje više držimo pod kontrolom, koliko je to moguće, a od tada je i za mene sve krenulo na bolje. Danas radim u vrhunskom klubu Dnjepropetrovsku, s vrhunskim igračima i jednim od najboljih trenera na svijetu, Juande Ramosom – zaključuje Porobija, kojeg obožava prva zvijezda Dnjepropetrovska Evgen Konopljanka, pa nije nemoguće da zajedno odu u neki veći klub.

Profesoru jedinica: Dinamo opet podbacio, Bilić za slavlje Splita

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...