Obavijesti

Sport

Komentari 31

Križanac: Ruski predsjednik Vladimir Putin obožava Zenit

Križanac: Ruski predsjednik Vladimir Putin obožava Zenit
6

Spalletti je sjajan trener, momčad je vrhunski posložena, ždrijeb im je dodijelio grupu koju mogu proći. Nadam se da će ove sezone otići do kraja, kaže Križanac

VIDEO

Mnogi se pitaju otkud Zenitu 90 milijuna eura za Hulka i Witsela, no za klub kojem je sponzor naftna kompanija Gazprom i za koji navija državni vrh Rusije, novac nije problem.

Ivica Križanac sa Zenitom je prošao put od malog kluba do vrhunski organizirane sredine, koja se danas može mjeriti s europskim gigantima.

- Zenit nije mali klub, no nema puno trofeja jer je oduvijek bio kontra vlasti, bio je sinonim otpora centralizaciji Moskve i dominaciji klubova poput CSKA, Spartaka... Zbog toga su ga mnogi simpatizirali. Svanulo im je kad je u omladinskoj školi izrasla iznimno talentirana generacija na čelu s Malafeevim, Anjukovim, Denisovim, Keržakovom, Aršavinom, a dodatni poticaj bio je generalni sponzor, naftni gigant Gazprom.

Nije na odmet napomenuti da za Zenit navijaju i dvojica najmoćnijih Rusa, predsjednik Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvjedev.

- Od kad je Putin došao na vlast 90% Kremlja navija za Zenit, kao i prvi čovjek Gazproma Aleksej Miler - otkriva Križanac, kojeg nimalo ne čude transferi Hulka i Witsela.

- Zenit je u stalnom usponu. Nakon što smo osvojili Kup Uefa i Superkup, na redu je pohod na Ligu prvaka, a Spalletti je procijenio da mu za to trebaju dva pojačanja. Zenit nikad ne kupuje zvijezde, nego ciljano, igrače u usponu koji će se brzo uklopiti.

Križanac je već rezervirao ulaznice za utakmice Lige prvaka.

- Spalletti je sjajan trener, momčad je vrhunski posložena, ždrijeb im je dodijelio grupu s Milanom, Anderlechtom i Malagom koju mogu proći. Nadam se da će ove sezone otići do kraja. A to ne bih propustio ni za što.

Križanac otkriva i da je Zenit igračima privlačan zbog zarade.

- Uoči svake veće utakmice netko iz Gazproma ili sportski direktor se spusti do svlačionice i najavi dodatne premije i bonuse, kakvih nema u Europi. U Europi igrači igraju isključivo za svoj ugovor, a u Zenitu se može sjajno živjeti samo od premija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka