Kruno Jurčić: Alternativu za Juniora Dinamo uopće nema! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 8

Kruno Jurčić: Alternativu za Juniora Dinamo uopće nema!

Kruno Jurčić: Alternativu za Juniora Dinamo uopće nema!
1

HTIO JE OTIĆI Između odluke da Juniora Fernandesa pošalje na tribinu, jer ne želi novi ugovor, i dva milijuna eura odštete, Dinamo je izabrao ovo drugo. Ali izgubio je najboljeg igrača

VIDEO

Ugovor ga je vezivao do ljeta 2018., no on je prije mjesec dana, nakon velike partije na Rujevici, poručio da želi ostati u Zagrebu. Ali kad je Dinamo ispao iz Europe, Junior Fernandes je promijenio ploču i odlučio otići.

Turski prvoligaš Alanyaspor čeka ga raširenih ruku.

- Dobili smo pravu klasu, naravno da sam sretan jer se Junior vraća k nama - izjavio je trener turske momčadi, legendarni Safet Sušić.

Kod Pape je Čileanac igrao na posudbi šest mjeseci, zabio je šest golova i Sušić je cijelo ljeto inzistirao na njegovu dovođenju iz Dinama.

Turci su Zagrepčanima platili dva milijuna eura, koliko je iznosila odštetna klauzula, i Dinamo je usred sezone ostao bez jednog od dvojice najboljih igrača.

- Sigurno da je hendikep kad ostanete bez Fernandesa, a niste doveli nikakvu alternativu. Zbog toga bi Dinamo u nastavku sezone mogao biti u problemima - kaže bivši trener “modrih” Kruno Jurčić i dodaje:

- Odlazak Fernandesa ipak ne mora biti presudan u stvaranju ponovno velikog Dinama. Onoga koji će opet igrati Ligu prvaka. Junior je bio sklon oscilacijama, baš zato se iz Maksimira nije vratio u ligu “petice” nego je otišao u Tursku.

U pravu je Kruno, Čileanac je bio sklon oscilacijama, ali je na početku ove sezone pružao najbolje partije u dresu Dinama. Posebno je briljantan bio u prvome, povijesnom porazu Rijeke na Rujevici. Po nama, bez njega će momčad Marija Cvitanovića u nastavak sezone sigurno ući 30-ak posto oslabljena i još će veći teret pasti na leđa El Soudanija.

U Dinamu su planirali dovesti još jednoga krilnog napadača baš kako bi malo na tim pozicijama rasteretili Alžirca i Čileanaca. Bio je plan da Soudani neke utakmice igra kao centarfor, ali Zagrepčani su prodali Fernandesa, a krilnog napadača nisu doveli. Tako da je taj plan pao u vodu. Na Juniorovu bi mjestu mogao zaigrati Dani Olmo. Španjolac je oduševio sjajnim golom u derbiju protiv Hajduka.

Tu su i Amer Gojak i Ivan Folić, ali jasno je kako nijedan od njh trojice nisu klasa poput Juniora Fernandesa. Dinamo će na zimu sigurno morati kupovati, ali treba dočekati siječanj. Trener Mario Cvitanović svjestan je kako ga mora dočekati na prvome mjestu.

Bez Juniora bi mogao biti na prilično velikim mukama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal