Obavijesti

Sport

Komentari 59

Kruno: Kakva megamomčad!? Za ove igrače nitko nije ni čuo

Kruno: Kakva megamomčad!? Za ove igrače nitko nije ni čuo
1

'Imam šestoricu od kojih očekujem da zamijene Sammira - Leku, Pamića, Ademija, Husejinovića, Brozovića i Antolića. Falit će nam Sammir u europskim utakmicama'

VIDEO

Taj teret koji mi nameću, da imam megamomčad, nije slučajan. Kao, imam Ferrari, samo ga treba znati voziti. To je prljavo, pogotovo ako to govore ljudi koji nisu blizu kluba i ne poznaju situaciju, uvjeren je trener Dinama Kruno Jurčić.

No najveći teret dolazi mu iz kluba. O novoj eri Dinama i megamomčadi govorio je gazda Zdravko Mamić. I sportski direktor Zoran Mamić vjeruje da “modri” dugo nisu bili jači.

- Pa tko je prije čuo za ove igrače koji su došli? Kakva megamomčad?! Pa za to treba i vremena, a ono nam je sad najveći protivnik - rekao je Jurčić i nastavio:

- Ne mogu odgovoriti na pitanje je li ovo najjači Dinamo koji sam vodio. To ćemo znati kad vidimo što ova momčad može napraviti.

Dobio je Jurčić u ljetnom prijelaznom roku pet novih igrača.

- Sve smo ih pratili nekoliko mjeseci, provjeravali, raspitivali se... Ništa nismo prepustili slučaju, no ipak ne ovisi sve o nama. Ti su igrači došli u drugu zemlju, druga je kultura i jezik, trebaju se prilagoditi. Zbog toga je dobro što nam je napokon ždrijeb pretkola Lige prvaka bio sklon. Nećemo podcijeniti Fola Esch, no puno smo jači i to ćemo iskoristiti za uigravanje.

A uigravati opet ne može najjači sastav. Sammir se ozlijedio na pripremama u Sloveniji.

- Nasreću, ozljeda nije tako teška kao što se mislilo, no i ovo je za mene stravično. Ovo je za nas najdelikatniji dio sezone. Žao mi je Sammira, s njim nikad nisam imao problema. On je kvalitetan igrač i falit će nam u tim europskim utakmicama, da netko uzme stvar u svoje ruke, kao što je to radio Sammir.

Ma kakva megamomčad? Pa tko je prije čuo za ove igrače koji su došli?, čudi se Kruno

Dinamov trener morat će kompenzirati nedostatak najboljeg igrača.

- Morat ćemo pronaći neko rješenje, imam šestoricu igrača od kojih očekujem da nadoknade njegov izostanak. To su: Leko, Ademi, Brozović, Pamić, Antolić i Husejinović. Dok nekom ne smrkne, drugom ne svane. Puno očekujem od Husejinovića i Antolića - kaže Jurčić.

Javnosti se zasad najviše svidio Soudani.

- Ima kvalitetu. Kažem, gledali smo ga i sve znamo o njemu. No on treba neko vrijeme da se prilagodi našoj igri. U Vitoriji Guimaraes, gdje je prije igrao, čekali su kontre. U Dinamu želimo dominirati, kroz posjed lopte doći do rezultata. Na to se tek treba priviknuti - dodao je Kruno Jurčić.

Na prošlim pripremama otišao mu je Mateo Kovačić. Sad na odlazak čekaju Halilović, Jedvaj, Vrsaljko, Ademi...

- Sad me ništa ne može poremetiti kao Mateov odlazak onda. Na njemu sam gradio igru, planirao, pripreme su počele, a onda ode. Sad je drukčije, za svakog igrača imamo zamjenu. Došli su Pinto i Sare. Ako odu Vrsaljko ili Ademi, njihove zamjene već su tu.

Sammir će nam faliti u europskim utakmicama. Ali imam šestoricu igrača od kojih očekujem da ga zamijene, kaže Kruno

Kaže da nema problema trenirati ih dok se neprestano govori o odlascima i milijunima.

- Oni normalno treniraju, ponašaju se kao da će ostati s nama. Mislim da, ponajviše Jedvaju i Haliloviću, ne smetaju te priče o milijunima jer je u Dinamu velikih transfera već bilo. Svjesni su bili i prije da će jednog dana otići za velik novac. Meni je čast trenirati te momke, a svi trebamo biti ponosni kad pogledamo kakve transfere klub ostvaruje - uvjeren je Dinamov trener.

Posebno će paziti na Zvonka Pamića nakon smrti brata Alena.

- Jako nam je važan i trebat će vremena da ga ‘vratimo’. Čvrst je on, puno razgovaramo, pazimo ga - kaže Jurčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!
KAO MLADIĆ

VIDEO Izveo korner pa čudesno spriječio šansu nevjerojatnim trkom od 80 m: Kako ide Luka!

Nakon kornera koji je rezultirao kontrom Bavaraca, čudesni je trk potegnuo Luka Modrić jer je to bila velika šansa gostiju za odlazak na 2-0 i praktički završetak utakmice. Ali, sve je spasio kapetan 'vatrenih'
Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega