Obavijesti

Sport

Komentari 42

Krznar: Za Omoniju će morati bolje od ovoga. Oršić: Od ovog umjetnog terena sve nas boli!

Krznar: Za Omoniju će morati bolje od ovoga. Oršić: Od ovog umjetnog terena sve nas boli!

Odigrali smo prvo poluvrijeme bolje od drugog, malo smo se opustili pa su nam uzeli loptu, ali na iskustvo smo dovršili posao. Moj gol? Majer me sjajno vidio u međuprostoru, rekao je Ivanušec

Možemo biti zadovoljni, cilj smo izvršili. Mirno, rutinirano, opet i s crnim rupama, ali razumljivo. Sve u svemu smo zadovoljni, rekao je Damir Krznar nakon pobjede Dinama 2-0 u uzvratu protiv islandskog Valura te prolaska s ukupnih 5-2 u drugo pretkolo Lige prvaka s gdje dinamovce već u utorak čeka ciparska Omonia.

Dinamo prošao na 'popravnom', ali do njega nije smjelo ni doći!
Dinamo prošao na 'popravnom', ali do njega nije smjelo ni doći!

Islanđane je nakon pola sata igre solo prodorom probio Ivanušec, a dovršio Oršić u završnici.

- Oni nisu pokazali želju i htijenje da se otvaraju osim u kontrama. Mi smo bili strpljivi i čekali priliku, nakon 1-0 stvar je bila riješena. Jesu oni stvorili neke šanse u drugom dijelu, ponudili smo ih protivniku svojim greškama i na tome moramo raditi. Ritam je možda bio nešto slabiji nego dosad, ali moramo u obzir uzeti okolnosti, put, vrijeme... Neću tražiti dlaku u jajetu.

Uzvratna utakmica Valura i Dinama u 1. pretkolu Lige prvaku

Prije Omonije Dinamo će u petak otvoriti prvenstvenu sezonu protiv Slaven Belupa.

- Većina igrača koja je igrala danas neće igrati protiv Slavena, odmorit ćemo ih i dati priliku drugima. Za Ciprane ćemo morati biti puno ozbiljniji i na većoj razini ako mislimo proći, a očekujemo prolazak dalje. Protivnik za svaki respekt koji je igrao u Europskoj ligi prošle sezone - završio je Krznar.

Dinamo srušio Valur za 100. 'euro pobjedu' i 2. pretkolo LP!
Dinamo srušio Valur za 100. 'euro pobjedu' i 2. pretkolo LP!

Strijelac prvog gola Luka Ivanušec:

- Odigrali smo prvo poluvrijeme bolje od drugog, malo smo se opustili pa su nam uzeli loptu, ali na iskustvo smo dovršili posao. Moj gol? Majer me sjajno vidio u međuprostoru, krenuo sam okomito, gurnuo kroz noge protivniku i pogodio u suprotni kut. Dobro otvaranje sezone, jedva sam čekao da krene. Umjetna podloga? Pomogla je da nam lopta bude brža, a nije bilo prehladno. Lagano smo se prilagodili.

Uzvratna utakmica Valura i Dinama u 1. pretkolu Lige prvaku

Mislav Oršić baš neće pamtiti umjetni teren...

- Sve nas boli poslije ovog. Bilo je teško igrati na tom terenu, a vrijeme nam je čak i odgovaralo nakon vrućina u Hrvatskoj. Bilo je bitno da u prvom dijelu ostanemo mirni, da ne stvorimo nervozu i kad smo zabili gol, sve je funkcioniralo. Ovo je dobar start. Omonia? Još nije tema, fokus je na Slavenu.

POGLEDAJTE PRVO ČETVRTFINALE ARMAGEDONA: