Obavijesti

Sport

Komentari 6

Kubica prvi, Heidfeld drugi u kanadskom Montrealu

Kubica prvi, Heidfeld drugi u kanadskom Montrealu
1

Hamilton se na izlasku iz boksa u 19. krugu zaletio u Räikkönena izbacivši sebe i Finca s VN Kanade. Iskoristili su to Kubica i Heidfeld

VIDEO

Poljak je tako došao do svoje prve pobjede u Formuli 1, na istoj stazi gdje je prošle godine umalo poginuo u stravičnoj nesreći, te preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Osim Heidfelda na drugom, na trećem je mjestu iznenadio David Coulthard u Red Bullu, kao i Timo Glock u Toyoti na četvrtom mjestu. Tek je peto mjesto zauzeo Felipe Massa u Ferrariju, dok je Heikki Kovalainen u McLarenu završio tek na devetom mjestu.
Incident je u Montrealu zapravo režirao vozač Force Indije Adrian Sutil. Motor njegova bolida otkazao je u 15. krugu, te se zapalio ostavši djelomično na stazi. U 17. je krugu na stazu stoga izišlo sigurnosno vozilo, zbog kojega je Lewis Hamilton izgubio već poprilično stečenu prednost.
Isto mu se u Montrealu dogodilo prošle godine, ali je tada ipak slavio, i to prvi put u karijeri. Odmah čim se otvorio boks (19. krug) svi su vodeći vozači skrenuli izvan staze. Odjednom se kod mehaničara stvorila rijetko viđena gužva: u boksu se istodobno našlo sedam vodećih vozača (Hamilton, Kubica, Räikkönen, Rosberg, Alonso, Massa i Kovalainen).
Prvi su zgotovili Kimi Räikkönen i Robert Kubica, dok je tek potom svoju postaju napustio Hamilton. Na izlazu je bilo upaljeno crveno svjetlo kojeg su Räikkönen i Kubica primijetili i zastali. Nije ga, međutim, primijetio Hamilton zaletjevši su u rastućoj brzini u stražnji dio Finčeva Ferrarija. Očito je u nastojanju da ne izgubi previše vremena za Fincem i Poljakom previdio da je zabranjen izlazak iz boksa.
Hamiltonov je izlazak jednakim tempom pratio i Nico Rosberg, koji se potom zaletio u Britanca. Kubica, zaustavljen s desne strane, nije stradao. Trostruki je sudar iz utrke izbacio Hamiltona i Räikkönena. Nakon što je izišao iz bolida, Finac je smireno potapšao Hamiltona po ramenu i pokazao mu na semafor.
Nick Heidfeld u tom je trenutku preuzeo vodstvo. Do kraja ga je, zbog ranijega ulaska u boks, pretekao samo timski kolega Kubica.
Nico Rosberg morao je u prvom sljedećem krugu nakon ulaska na stazu ponovno u boks kako bi zamijenio oštećeni nos. Do kraja utrke uspio se popeti tek do desetog mjesta. Utrku je završilo 13 od dvadeset vozača. Fernando Alonso odustao je u 44. krugu.
Ovom je pobjedom Kubica izbio na prvo mjesto u ukupnom poretku. Voditelj BMW-ove momčadi Mario Theissen bio je na kraju utrke sretan poput malog djeteta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu