Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kuiper i dalje o Pranjiću: Zašto se on uopće ljuti?

Kuiper i dalje o Pranjiću: Zašto se on uopće ljuti?
1

Direktor Heerenveena Yme Kuiper iznenađen je medijskom burom i negativnim kontekstom u koji je doveden klub glede transfera Danijela Pranjića

VIDEO

U ponedjeljak je konačno objavljeno da je ljevonogi veznjak potpisao trogodišnji ugovor s Bayernom iz Münchena, ali tek nakon što je navodno Pranjić nadoplatio 700.000 eura Heerenveenu kako bi mogao napustiti Nizozemsku. Naime, Heerenveen je tražio 7.7 milijuna eura, a kako je Bayern odbijao platiti više od sedam milijuna, Pranjić se odrekao 700.000 eura u primanjima, što ispada oko 233.000 po sezoni. Nakon dovršenog posla Pranjiću je laknulo što je posao napokon dovršio, ali je izrazio i ogorčenje “načinom na koji je sve završilo”.
- Danijel nema razloga biti ljut ili ogorčen jer je cijeli proces pregovora bio jako transperentan. Mislim da smo mi u cijeloj priči bili jako fleksibilni – rekao je Kuiper za De Telegraaf.
- U svibnju smo razgovarali s Danijelom i njegovim agentom Sörenom Lerbyjem jer je on htio znati hoćemo li ga prodati. Tada se postavilo pitanje koliko tražimo za njegovu prodaju. Rekli smo okvirnu cijenu, ali kako se cijene na tržištu mijenjaju, tako je kasnije došlo do razmimoilaženja oko cijena.
- Da je, uostalom, cijeli transfer išao normalnim putem ne bi došlo do nesporazuma. Normalno su klubovi ti koji prvi postignu sporazum, ali to ovdje nije bio slučaj. Prije razgovora klubova Danijel je dogovorio trogodišnju suradnju s Bayernom. U ponedjeljak smo posljednji put razgovarali i iako je i dalje bilo značajne razlike u potražnji i ponudi, na kraju je postignut dogovor.
- Kasnije smo saznali da je Pranjić morao pristati na smanjenu plaću u odnosu na ranije postignut dogovor s Bayernom. Činjenica i dalje ostaje: da su pregovori išli normalnim tijekom, to se ne bi dogodilo. Insinuacije da je Pranjić morao iz svog džepa dati šestoznamenkastu cifru nisu točne. Žao nam je što nas sada Pranjić proziva krivcem za takav rasplet situacije, ali to je isključivo stvar njega i Bayerna. Heerenveen je zapravo izašao ususret Danijelu omogućivši mu transfer iz snova jer je jako puno dao klubu - zaključio je Kuiper.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida