Obavijesti

Sport

Komentari 1

Kume, jel' bio faul? Sude skupa 20 godina i naši su najbolji suci

Kume, jel' bio faul? Sude skupa 20 godina i naši su najbolji suci
1

Matija Gubica ima marketinšku agenciju, Boris Milošević informatičku. Sudili su finale Svjetskog rukometnog prvenstva i naši su najbolji suci. Sude skupa 20 godina i postali su najbolji prijatelji i kumovi

VIDEO

Matija Gubica i Boris Milošević najuspješniji i najbolji su rukometni sudački par u Hrvatskoj! I tako već desetljeće...

Bivši rukometaši, prijatelji, kumovi

Hrvatska rukometna reprezentacija možda nije stigla do borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj, no zato su njih dvojica tamo bili prisutni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sudio je hrvatski dvojac finale, a i 'finale prije finala' - utakmicu Francuske i Danske. A to je samo kruna njihovog dugogodišnjeg rada - pa još davne 2005. godine bili su najmlađi, a i najperspektivniji sudački par u prvoj hrvatskoj ligi. 

Nakon svih uspjeha u petak ujutro u 10 sati prmit će ih predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Ovo im nije bilo prvo finale na velikim natjecanjima. Utakmicu za zlatnu medalju sudili su i prošle godine na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj! I prije osam godina, na ženskom SP-u.

Obojica su i bivši rukometaši, igrali su za Osijek, a sudački ispit položili su - zajedno. Davne 1999. godine... Sve te godine su prijatelji, u međuvremenu su postali i kumovi, a u suđenju je jako bitna - kemija:

- Važno je da su suci u paru i dobri prijatelji, a mi to doista jesmo - rekli su nam ranije suci, a bili su otkrili i kako imaju poslove i van sudačkog života, no tamo su - sami svoji šefovi!

- Boris ima informatičku agenciju, a ja marketinšku. Drukčije ne bismo mogli raditi, budući da sudimo između 80 i 100 dana na godinu - rekao je Gubica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener