Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Kume, jel' bio faul? Sude skupa 20 godina i naši su najbolji suci

Matija Gubica ima marketinšku agenciju, Boris Milošević informatičku. Sudili su finale Svjetskog rukometnog prvenstva i naši su najbolji suci. Sude skupa 20 godina i postali su najbolji prijatelji i kumovi

matijagubica.com
Foto: matijagubica.com
1 komentara

Matija Gubica i Boris Milošević najuspješniji i najbolji su rukometni sudački par u Hrvatskoj! I tako već desetljeće...

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Bivši rukometaši, prijatelji, kumovi

Hrvatska rukometna reprezentacija možda nije stigla do borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj, no zato su njih dvojica tamo bili prisutni.

Sudio je hrvatski dvojac finale, a i 'finale prije finala' - utakmicu Francuske i Danske. A to je samo kruna njihovog dugogodišnjeg rada - pa još davne 2005. godine bili su najmlađi, a i najperspektivniji sudački par u prvoj hrvatskoj ligi. 

Nakon svih uspjeha u petak ujutro u 10 sati prmit će ih predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Ovo im nije bilo prvo finale na velikim natjecanjima. Utakmicu za zlatnu medalju sudili su i prošle godine na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj! I prije osam godina, na ženskom SP-u.

Obojica su i bivši rukometaši, igrali su za Osijek, a sudački ispit položili su - zajedno. Davne 1999. godine... Sve te godine su prijatelji, u međuvremenu su postali i kumovi, a u suđenju je jako bitna - kemija:

- Važno je da su suci u paru i dobri prijatelji, a mi to doista jesmo - rekli su nam ranije suci, a bili su otkrili i kako imaju poslove i van sudačkog života, no tamo su - sami svoji šefovi!

- Boris ima informatičku agenciju, a ja marketinšku. Drukčije ne bismo mogli raditi, budući da sudimo između 80 i 100 dana na godinu - rekao je Gubica.

Naši partneri pišu
Message