Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
15 komentara

Kumo, dodaj loptu! 'Kokice' u istoj ekipi igraju već 17 godina

Kad smo mi bile najmlađe, morale smo dobro paziti što ćemo reći starijim igračicama. Također, morale smo ima sve pripremiti za trening. Danas smo mi najiskusnije i vrlo smo blage prema mlađim igračicama, pričaju rukometašice Koke Ines Domjan i Suzana Furjan

Foto: Privatni album, Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
15 komentara

Ines Domjan i Suzana Furjan nositeljice su igre rukometašica varaždinske Koke. Izgledom plijene pažnju svih prisutnih. Suzana svojom valovitom kosom podsjeća na Grkinju u redovima Podravke Lamprini Tsakalou, dok Ines izgledom baca na Skandinavke. No, nije dobar stas njihov jedini adut.

Foto: Martin Novosel

One su s 25 godina predvodnice igre Koke, koja drži četvrto mjesto 1. hrvatske rukometne lige za žene.

Suzana je u rukomet krenula kao 8-godišnjakinja, dok se Ines priključila godinu dana kasnije.

- Iduće godine slavimo 18 godina otkako igramo zajedno - smije se Suzana, vanjska igračica Koke, koja zatvorenih očiju može pronaći kružnu napadačicu Domjan na crti.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

- O da. Suza i ja se znamo u srž. Ona mi može asistirati i da joj na oči stave povez - dodala je Domjan.

Obje igračice u seniorkama Koke debitirale su sa samo 15 godina, a sa 16 i 17 godina dobivale su ozbiljniju minutažu.

- Najviše moramo zahvaliti treneru Vladimiru Vujoviću koji nas je vrlo mlade gurnuo u vatru. Davao nam je prilike i mnogo je s nama radio individualno - dodala je Furjan.

Nekad su tako Furjan i Domjan bile najmlađe u seniorskoj ekipi Koke. To je nosilo sa sobom i mnoge obveze.

- Kad smo mi bile najmlađe, morale smo dobro paziti što ćemo reći starijim igračicama. Također, morale smo im sve pripremiti za trening. Danas smo mi najiskusnije i vrlo smo blage prema mlađim igračicama - rekla je Suzana koja je ujedno i tajnica Ženskog rukometnog kluba Koka.

Ines je s druge strane prvostupnik fizioterapije i na stručnom je usavršavanju u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice.

- Kroz sport je došlo puno ozljeda, pa je nekako fizioterapija bila najlogičniji izbor - objasnila je Ines, povremena seniorska reprezentativka, koja je imala i inozemnih rukometnih ponuda.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

- Kad sam imala 18 godina trebala sam prijeći u Podravku, ali nismo se na kraju dogovorili. Kasnije sam imala ponuda iz Danske, Rumunjske i Njemačke, no jednostavno se nisam za to odlučila. Nisam željela tako mlada otići u inozemstvo, a i fakultetske obveze su bile na prvom mjestu - objasnila je Ines.

Obje djevojke, kao i svi, svim srcem navijale su za "kauboje" u finalu Europskog prvenstva protiv Španjolske. Istaknule su reprezentativca Marina Šipića, koji je prije Nexea i PPD-a Zagreb, tri sezone igrao za Gradski rukometni klub Varaždin 1930.

- Marin je u Varaždinu igrao tri godine. Već onda se vidjelo da odskače, no prije svega on je veliki radnik i svemu pristupa sa 150 posto ozbiljnosti. Kao čovjek je vrlo simpatičan i pristupačan, stvarno ljudina - rekle su djevojke.

Suza i Ines su zauzete. U planu je da jedno drugoj budu vjenčane kume.

- Trener Canjuga nas zove kumice pa je i to u planu, da jedna drugoj budemo kume - zaključile su.

Naši partneri pišu
Message