Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kup konfederacija: Meksiko i Japan igraju samo za prestiž

Kup konfederacija: Meksiko i Japan igraju samo za prestiž
1

Japan je odigrao sjajnu utakmicu protiv Italije, ali je izgubio 4-3, premda je vodio 2-0 i čak triput pogodio okvir gola Italije, dok je Meksiko dosad podbacio u realizaciji...

VIDEO

Japan i Meksiko nakon dva poraza nemaju šansi za polufinale Kupa konfederacija, ali u međusobnom ogledu ipak će željeti doći do pobjede kojom bi se dostojno oprostili od ovog natjecanja. I dok u porazima od Brazila nemaju za čim žaliti jer su bili nadigrani, Japan više, a Meksiko manje, protiv Italije su mogli bolje proći. Pogotovo se to odnosi na Japan, koji je imao prednost 2:0, a izgubio je 3:4 na vrlo naivan način. 

Čak je i talijanski izbornik Prandelli podvukao "kako je Japan zaslužio ostati barem neporažen", ali od takozvanih moralnih pobjeda u sportu nema velike utjehe, možda tek kao nekakva najava da neka momčad može više i bolje, nego je u dotičnom slučaju pokazala.

Japanski izbornik Alberto Zaccheroni sanjao je zaskočiti baš 'svoju' Italiju, može se reći da je bio na dobrom putu i blizu, ali kada se u dvije utakmice inkasira sedam golova, jasan je problem u zadnjoj liniji. Prekidi jesu boljka Japanaca zbog fizičke konstitucije, ali previše pogrešaka i nesigurnosti na zemlji definitivno su stvar koja se mora popraviti, ako se već u skoku ne mogu dobivati bitke.

- Zadovoljan sam kako smo reagirali nakon zaista loše utakmice protiv Brazila, bili smo mnogo agresivniji i pokretljiviji, ali opet žalim što nismo izvukli bolji rezultat protiv Italije, a trebali smo jer smo igrali dobro. No, nogomet je takav, suparnik je iskoristio više šansi od nas i pobijedio, a nama je da na pogreškama naučimo i što manje ih napravimo u utakmici s Meksikom - rekao je izbornik Zaccheroni, čija momčad je čak triput pogodila okvir vrata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Protiv Meksika Zaccheroni će napraviti nekoliko promjena u veznom redu (ulaze Nakamura i Hogosai), a u napadu će zaigrati 194 centimetara visoki nizozemski Japanac Mike Havenaar. Zbog kartona nema pravo nastupa kapetan i zadnji vezni Hasebe, a s obzirom da se igra za prestiž, Japan, a vjerojatno i Meksiko, zaigrat će otvoreno.

- Nije se lako oporaviti poslije poraza na način na koji smo ga doživjeli od Italije, ali mi tu psihološku barijeru želimo prevladati i odigrati za ponos protiv Meksika, te naravno pokušati pobijediti - kazao je ofenzivni veznjak Japana Keisuke Honda.

Meksiko je potajno očekivao polufinale ovog turnira, ali je u obje odigrane utakmice ostao nedorečen, odnosno nedovoljno dobar i precizan u završnicama akcija, a često nesiguran u obrambenim zadacima. Italija ga nije nadigrala, ali jest svladala kao i Japana, a protiv Brazila Meksikanci su parirali veći dio utakmice, ali rano su primili gol i nisu pronašli način kako izjednačiti, te su u završnici susreta inkasirali još jednog. 

Izbornik Jose Manuel De la Torre bio je posebno ljut na braniča Jorgea Torresa Nila i njegove loše obrambene reakcije i najavio je da on neće igrati protiv Japana, a očekuje se i još pokoja promjena u sastavu s tim da u vezu sigurno ulazi Angel Reyna, a ozljedu koljena vuče napadač De Nigris i neće vjerojatno konkurirati. 

- Kakav god rezultat bio protiv Japana, vjerujem da neću izgubiti podršku svojih igrača i čelnika Nogometnog saveza Meksika, ali moja jasna želja je pobjeda u ovoj utakmici. Ne želimo Kup konfederacija napustiti bez bodova, tim prije što smatram da smo po igri zaslužili više iz utakmica s Italijom i Brazilom - smatra meksički izbornik De la Torre, koji je i prije bio suočen s kritikama da je Meksiko predefanzivan, odnosno da kreira premalo šansi i postiže premalo golova, a nije da nema igrača ofenzivnog i kreatorskog potencijala (Andres Guardado, Javier Hernandez, Giovani dos Santos). Ako bi se te kritike uzele kao relevantne, onda bi se De la Torre trebao zamisliti je li iz igrača i momčadi izvukao maksimum, pa ona priča o sigurnosti izborničkog mjesta i ne mora biti kakva se njemu možda čini.

- Protiv Brazila nas je uništila Neymarova genijalnost i naša loša završnica, ali svejedno vjerujem da će ova momčad imati što reći u budućnosti. Sada su nam prioritet kvalifikacije i uvjeren sam da ćemo ih proći, a onda na Svjetskom prvenstvu pokazati pravo lice - nada se izbornik Meksika, koji cijeni današnjeg suparnika Japan.

- Protiv Italije se vidjelo kako Japan ima odlične igrače, koji su u stanju držati visok ritam igre i brzo se ubacivati u slobodan prostor. Stoga je bitno odigrati s velikim žarom i s mnogo pokretljivosti, odnosno biti maksimalno fokusiran. Japan je dobar, ali nitko ne voli gubiti i naš je zadatak pronaći sistem igre kojim ćemo Japance nadigrati i svladati - zaključuje Jose Manuel De la Torre. 

U razdoblju između 1996. i 2005. Japan i Meksiko su se triput sastali, prvu utakmicu je dobio Japan 3:2, a sljedeće dvije Meksiko, a zadnja je bila baš na Kupu konfederacija 2005. rezultatom 2:1.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Nogomet, Kup konfederacija, skupina A:

Japan - Meksiko 21 sat

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi