Obavijesti

Sport

Komentari 14

Zadar nakon drame u grotlu Višnjika izborio finale Kupa

Zadar nakon drame u grotlu Višnjika izborio finale Kupa
5

Samo sam odradio ono što je moj posao. Sada se mogu koncentrirati na Cedevitu. Neće biti lako, ali kad vas nosi osam tisuća gledatelja sve je moguće, rekao je Zadrov Ante Delaš

VIDEO

U uzavreloj atmosferi pred punim Višnjikom, u koji se natiskalo oko 8000 gledatelja, Zadar je pobijedio Cibonu 82-75 te se plasirao u sutrašnje finale protiv Cedevite.

Bila je to sve samo ne laka pobjeda. U zadnju četvrtinu Cibona je ušla s prednošću 64-55 te se činilo kako će finale igrati dva zagrebačka kluba.

- Kakvo bi to finale bilo u praznom Višnjiku. Dva zagrebačka kluba, prošlo mi je kroz glavu - otkrio je junak susreta Ante Delaš.

Tijekom cijelog susreta upravo je na njega bilo najviše povika sa zadarskih tribina, gotovo ništa mu nije polazilo za rukom, a onda je kod izjednačenog rezutlata 71-71 minutu i pol prije kraja uzeo loptu u svoje ruke, pogodio dvije trice, zatim i tri slobodna bacanja i riješio pitanje pobjednika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Antu poznajem još iz Splita, od njegova djetinjstva. Za mene bi bilo iznenađenje da je ispalo drugačije - rekao je sretni trener Ante Nazor te dodao, parafrazirat ću svog sugrađanina, legendarnog trenera Luku Kaliternu koji je rekao kako "igra daje golove, a ne igrač".

Ovo se ne može u nedogled ponavljati. Zadrane sutra očekuje sraz s Cedevitom, koju su ove sezone već dva puta pobijedili. No, to ne umanjuje Nazorov oprez.

- Cedevita je nivo više. To vam je kao da igrate tetris pa pređete na viši nivo. Sve je puno brže i tome se treba prilagoditi. Istina je da smo ih pobjeđivali ove sezone, dokazali smo da možemo, tako ćemo utakmici i pristupiti - zaključio je Nazor.

Iako su mu zviždali i vikali na Nazora koji ga je vraćao u igru, Tornado je Delaša nagradio pljeskom i povicima "sv. Ante" nakon utakmice. Tako je to u Zadru, od tragičara do heroja dovoljno je odigrati jednu dobru minutu, pogotovo ako je na drugoj strani Cibona.

- Samo sam odradio ono što je moj posao. Sada se mogu koncentrirati na Cedevitu. Neće biti lako, ali kad vas nosi osam tisuća gledatelja sve je moguće. Nadam se da će ih sutra biti i više, 10 tisuća. Tada ćemo skupa slaviti - rekao je kratko Ante prije negoli su ga odveli na doping kontrolu.

U Višnjiku se dugo slavilo, gledatelji se nisu razilazili nego su pozvali igrače još jednom na parket, a onda im skandiranjem "Kup je naš, kup je naš" dali do znanja što sutra očekuju od njih.

U redovima Cibone najbolji je bio mladi Ante Žižić, koji je bio nerješiva enigma za zadarske centre.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska