Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Kupao sam se u ledenoj Savi, a mogao bih pojesti 20 sladoleda'

'Kupao sam se u ledenoj Savi, a mogao bih pojesti 20 sladoleda'
5

Velika je razlika kad treniraš na ravnom i na visini u ringu. Mi donedavno nismo imali ring, priča Gabrijel, jedini naš borac koji je ušao u četvrtfinale SP-a u Beogradu. Pričao je i o svom psu, odnosu s ocem trenerom...

VIDEO

U toj povorci desetorice blicevi su bliještali pred očima Marka Miluna, olimpijca Luke Plantića, mikrofoni su hvatali najave Tonija Filipija i iskusnog povratnika Damira Plantića, a Gabrijel Veočić (20) stajao je nekako pozadi.

Nakon prvog tjedna boksačkog Svjetskog prvenstva u Beogradu, Veočić je jedini hrvatski borac koji je ostao u natjecanju. Jedini je od desetorice došao do četvrtfinala. Najmlađi i najuspješniji.

Pokretanje videa...

Boksačica Sara Kos: 'Suprug je imao rak, ali od mene je napravio prvakinju' | MOJA PRIČA 15:22

- Boksom sam se počeo baviti jer je moj otac Pero bio reprezentativac u boksu i gledao sam njegove mečeve, trenirao s njim i zavolio boks. Išao sam i na odbojku i nogomet, no boks je bio moja ljubav - ispričao je vojnik Gabrijel ljetos za SBplus.

U utorak je u četvrtfinalu izgubio 5-0 od Kubanca Hernandeza.

- Kad ulazim u ring nastojim biti što opušteniji i smireniji. Uvijek imam posložen plan i o tome razmišljam. Ako mi je protivnik poznat, onda gledam njegove ranije mečeve i proučavam kako se ponaša u kojoj situaciji. A svaka je borba iscrpljujuća, u tih 12 minuta jedva uspiješ disati - dodao je.

Zagreb: Državno prvenstvo u boksu za seniore U-22, Gabriel Veočić - Noa Ježek

Ulazne pjesme na ranijim natjecanjima nije imao. Ali...

- Imam nekoliko pjesama koje ulaze u uži izbor. Možda bih izdvojio pjesmu "Seven Nation Army" od američkog benda "The White Stripesa" - rekao je uoči SP-a.

Za sebe kaže da je tehničar, podrška su mu majka i dva mlađa brata, a trenira ga (i) otac.

- Jako je velika prednost što mi je otac trener. Primjerice, mogu trenirati kad god želim. Uglavnom treniram dvaput svaki dan, osim nedjelje, koja je dan odmora. Velika je razlika kad treniraš na ravnom i kad treniraš na visini u ringu. Mi donedavno nismo imali ring. Inače više volim trenirati vani, a tijekom jednih priprema otrčao sam 22 kilometra.

Zagreb: Međunarodni turnir u boksu Grand Prix Zagreb 2020. finale, srednja kategorija 75kg

Gabrijel je završio Tehničke škole u Slavonskom Brodu i upisao studij Sportskog menadžmenta na Visokoj školi Aspira u Zagrebu.

- Gotovo sva predavanja pratim online, a ispite stignem riješiti jer nakon što prođu sportske obaveze, sjednem, radim i naučim. U srednjoj sam školi pohađao smjer Špedicija i logistika, zanimaju me promet i infrastruktura cesta.

A kad god stigne, gušta u - sladoledu!

- Mogao bih bez problema pojesti 20 kuglica sladoleda dnevno, ali pazim da ne pretjeram. Jednom sam pretjerao i uhvatila me lagana prehlada pa sam odlučio da se moram malo smiriti, ali svaki dan moram pojesti barem dva ili tri sladoleda.

Zagreb: Polufinalni mečevi međunarodnog turnira u boksu Grand Prix Zagreb 2020.

Kupao se i u mrzloj rijeci. Ali ne zbog oporavka mišića nego za gušt!?

- Prošle zime društvo i ja smo se po snijegu išli kupati na Poloj (plaža u Slavonskom Brodu na rijeci Savi, nap. a.). Voda je bila jako hladna, a u njoj nismo mogli biti ni 20 sekundi. Dugo smo se dogovarali, ali kad smo krenuli, išli smo svaki dan skoro dva tjedna. Rekli smo da ćemo to i ove zime ponoviti.

Veočić obožava pse.

- Oduvijek sam htio imati dobermana i rotvajlera, to su psi koji opasno izgledaju, ali su zapravo maze. Imam rotvajlericu Kiaru, koja je u kolovozu napunila tri godine. Kada sam išao po nju nisam obavijestio ni mamu niti tatu, već sam se samo vratio i rekao im: "Imamo kućnog ljubimca i točka!" Ona je najveća maza u obitelji i svi ju obožavaju. Šetam je jednom ili dvaput dnevno, a nekad ide sa mnom u dvoranu. Voli biti s cijelom ekipom dok treniram jer se svi igraju s njom i još se poslije treninga igra sa mnom pa kad dođemo kući samo legne spavati. Ona je stvarno dobra, ali znaju je se ljudi ponekad uplašiti jer je velika.

Slobodno vrijeme?

- Kad sam kod kuće, gotovo uopće ne gledam TV, ali na natjecanjima rado pogledam akcijske filmove. Među dražim glumcima mi je Liam Neeson. Ranije sam igrao PlayStation 2, najdraža mi je bila Crash Bandicoot. Ne privlači me to više. A glazbu slušam raznu, najdraža grupa mi je "Opća opasnost" jer njihove pjesme spajaju rock i slavonske pjesme, uz koje sam odrastao. Jedan od boljih pjevača mi je Dino Merlin, znam i skoro sve njegove pjesme.

Na Instagram profilu ima više od 14 tisuća pratitelja.

- Nisam često na društvenim mrežama, ljeti dok su pripreme gotovo uopće. Ali zimi pokušavam biti što aktivniji, zbog publiciteta. Možda će mi kad postanem profesionalni boksač netko preuzeti i voditi te profile.

Kada to planira?

- Volio bih ostati u Slavonskom Brodu, ali najvjerojatnije ću morati otići kako bih uspio kao profesionalni boksač. Najviše bih htio otići u Kanadu jer tamo imam obitelj pa bih mogao ujedno i trenirati i biti s obitelji. A ako bih otišao negdje u Europi, bile bi to zemlje kao što su Engleska ili Španjolska. U profesionalce planiram nakon Olimpijskih igara. A za desetak godina vidim se na vrhu profesionalnog boksa, u prvih pet ili deset najboljih.

Što bi prvo napravio kad bi postao svjetski prvak?

- Vjerojatno bih nazvao mamu i obitelj i pitao ih jesu li gledali meč. Većinu mečeva gledaju, ali oni ponekad imaju veću tremu nego ja - zaključio je Veočić za SBplus.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve