Obavijesti

Sport

Komentari 5

Kustić: Tražimo da se mjere ublaže na utakmicama HNL-a

Kustić: Tražimo da se mjere ublaže na utakmicama HNL-a
4

Ne možemo očekivati da na tribinama bude maksimalan broj gledatelja, ali vjerujemo da bismo već od drugog kola nastavka prvenstva na tribinama mogli imati gledatelje, kaže Kustić

VIDEO

Nakon gotovo tromjesečne stanke, u petak se utakmicom Hajduka i Intera na Poljudu nastavlja nogometno prvenstvo.

Pokretanje videa...

Lokomotiva 00:15


Na snazi su i dalje stroge mjere i naputci Stožera civilne zaštite te gledatelji do daljnjega neće moći na tribine. No vjerujemo još samo kratko.

Epidemiološka se situacija popravlja iz dana u dan, a mjere se praktično više ne poštuju. Tijekom i nakon dva polufinala Kupa mjere su se poštovale samo do početka utakmice, no nakon prvog sučeva zvižduka sve je palo u vodu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najmanji je problem učestalo pljucanje na travnjak i unošenje u lice protivničkim igračima i sucima, veći su problem slavlja nakon svakog postignutoga gola, kad se u pravilo okupljala cijela momčadi u klupko radosti. Jedna od odredbi je da se svaka momčad mora smjestiti u odvojene svlačionice, a igrači Lokomotive su se nakon pobjede u Koprivnici skupili te objavili fotografije i video proslave. Gledatelji ne smiju na tribine, a njih više stotina naguralo u šumarku iznad sjeverne tribine Rujevice da gleda utakmicu Rijeka - Osijek.

Osječani i dalje bijesni: Trebali smo dobiti i penal, a Rijeka još i crveni! Grezdi drastična kazna?
Osječani i dalje bijesni: Trebali smo dobiti i penal, a Rijeka još i crveni! Grezdi drastična kazna?

- Mi smo već predali zahtjev Stožeru Civilne zaštite i Središnjem uredu za sport, voljeli bismo da se ublaže te mjere na prvenstvenim utakmicama - kaže nam izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić, te nastavlja:

Drugi polufinalni susret Hrvatskog kupa između HNK Rijeka i NK Osijek

- Jasno, ne možemo očekivati da na tribinama bude maksimalan broj gledatelja, ali vjerujemo da bismo već od drugog kola nastavka prvenstva na tribinama mogli imati gledatelje.

Grezda se ispričao Čolaku na Instagramu: Ohladio sam se sada, ti odluči što je najbolje...
Grezda se ispričao Čolaku na Instagramu: Ohladio sam se sada, ti odluči što je najbolje...

Trenutačno je dopušteno 174 čovjeka na stadionu, uključujući igrače i suce. Broj skupljača lopti ograničen je na svega šest, a u pravilu se radi o kadetima domaće momčadi, koji ionako treniraju skupa. Također, ograničen je i dolazak igrača na tribine, jer svaki trener za utakmicu smije koristiti 18 igrača, a svi ostali, na koje u tom dvoboju ne računa, ne mogu ući na stadion.

Drugi polufinalni susret Hrvatskog kupa između HNK Rijeka i NK Osijek

Sigurnosne mjere i preporuke Stožera morale bi se bez pogovora poštovati, no problem nastaje kad ih ne poštuju svi ili ih se poštuje samo ponekad, a za prekršitelje nisu propisane nikakve sankcije. Ni za navijače iznad sjevera Rujevice, ni za igrače zbog pljucanja ili unošenja u lice protivniku i sucima, ni za klupko slavlja nakon golova i nakon utakmica, u slavlju.

Zato je HNS-ov zahtjev da se mjere ublaže, a u dogledno vrijeme i posve ukinu, sasvim razuman.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...