Obavijesti

Sport

Komentari 3

Kustošija dovodi talentiranog igrača iz Malija. O njemu priča čak i najpoznatiji transfer-guru

Kustošija dovodi talentiranog igrača iz Malija. O njemu priča čak i najpoznatiji transfer-guru

Malijski talent Baye Coulibaly je na pragu dolaska u Kustošiju 2024. Dogovor je postignut, a on se smatra talentom na kojeg treba obratiti pažnju, objavio je Fabrizio Romano

VIDEO

Kustošija je drugoligaš, ali brusi nogometne talente na razini najboljih svjetskih akademija. Hrvatski reprezentativci Lovro Majer i Mislav Oršić tamo su napravili prve nogometne korake, a po Orši su čak i nazvali jednu tribinu. U nogomet su se tamo zaljubili i Roko Šimić, Lukas Kačavenda i Kristijan Lovrić. No, nitko od navedenih nije otišao u Barcelonu za 4,4 milijuna eura.

To je za nogom pošlo talentiranom senegalskom stoperu Mikayilu Fayeu čiji je transfer u španjolskog velikana odjeknuo europskim nogometom. I neće Kustošija na tome stati.

Football - 2023 Under 17 Africa Cup of Nations - Mali Photocall - Annaba - Algeria

Pročulo se među skautima europskih klubova kako u redovima hrvatskog drugoligaša obitava još jedan svjetski talent. Njegovo ime je Dino Klapija (16), riječ je o sjajnom napadaču koji je u Hrvatsku došao iz SAD-a, a otkrio ga je poznati agent Andy Bara dok je igrao za New York Cityju. Neko vrijeme bio je u Dinamu, ali potom se pridružio Kustošiji. Za njega se zanimaju Arsenal, Borussia Dortmund i Leipzig, priča se o nekoliko milijuna eura, a za to vrijeme klub radi na dovođenju još jednog dijamanta.

To je došlo čak i do renomiranog talijanskog novinara Fabrizija Romana koji je objavio kako je hrvatski drugoligaš na pragu angažmana Bayea Coulibalyja (17) iz Malija. Član je Académie des Etoiles du Mandé, igra u veznom redu i redovito nastupa za mlađe uzraste svoje reprezentacije.

- Malijski talent Baye Coulibaly je na pragu dolaska u Kustošiju 2024. Dogovor je postignut, a on se smatra talentom na kojeg treba obratiti pažnju - piše Romano.

Možda nemaju uvjete ni ambicije za HNL, ali Kustošija je pokazala da itekako zna proizvesti i prepoznati pravog igrača. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju