Obavijesti

Sport

Komentari 0

L. Žorić: Prema svom Zagrebu ne mogu ostati ravnodušan

L. Žorić: Prema svom Zagrebu ne mogu ostati ravnodušan
1

Tijekom dvoboja zaboravit ću na sva prijateljstva, a prije i poslije utakmice rado ću se družiti sa svojim prijateljima, rekao je Žorić uoči dvoboje svoje Malage s 'mravima'

VIDEO

Ždrijeb je htio da se Luka Žorić već u četvrtoj euroligaškoj utakmici namjeri na svoj bivši klub. Nakon tri debakla (Bamberg, Panathinaikos i CSKA), košarkaši Zagreba večeras (20.45) gostuju u Malagi, a Žorića su španjolski novinari obasuli pitanjima kako će mu biti u toj utakmici.

Zaboravit će prijateljstvo

- Zagreb mi je kao klub pomogao jako puno i prema njemu ne mogu biti ravnodušan. Neće mi biti svejedno, no tih 40 minuta nastojat ću da budem najveći profesionalac i napraviti ću sve da pobijedimo. Tijekom dvoboja zaboravit ću na sva prijateljstva, a prije i poslije utakmice rado ću se družiti sa svojim prijateljima.

Unicaja je u prošlom kolu pobijedila Bamberg na gostovanju i s dvije pobjede dočekuje 'mrave'.

- Svladali smo Žalgiris i Bamberg i svladamo li i Zagreb, trebat će nam još samo jedna pobjeda da uđemo među 16 najboljih. Vjerujem da ćemo, pred našom publikom, i ovaj put slaviti, premda znam da će moji prijatelji iz Trnskog sve učiniti da nas pobijede. U španjolskom prvenstvu uvijek imamo punu dvoranu, čak 9000 pretplatnika, a za Euroligu je zanimanje nešto manje. Njima je puno važnije prvenstvo.

Bez obzira na to što je katarski šeik Al-Thani kupio lokalni nogometni klub za koji igra i Ruud Van Nistelrooy, Žorić tvrdi da je košarkaški klub i dalje popularniji.

- Malaga je košarkaški grad, većina ljudi šeta gradom u našim dresovima.

Luka živi u Benalmadeni, 20-tak kilometara izvan Malage. S njim je i obitelj. Kao Dalmatincu, klima mu izrazito odgovara jer Costa del Sol ima 300 sunčanih dana godišnje. Odgovara mu, kaže, i momčad.

Već je osvojio navijače

- Britanac Freeland i ja igramo na poziciji "četvorke" i "petice". Onaj kojeg čuva tjelesno ili defenzivno slabiji igrač, ulazi u reket.

Žorić je srčanošću već osvojio poslodavce i navijače, no uz ovog Zadranina tu je i jedan gospar. Nakon šest kola španjolskog prvenstva svestrani Hrvoje Perić ima najbolji postotak za dvicu (76,4 posto) pa mu je lokalni dnevnik Malaga Hoy posvetio cijelu stranu i članak s naslovom "Peric, el pertinaz" što bi u slobodnom prijevodu bilo "Perić, gospodin uporni".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu