Sport

Komentari 5

Lajović izgubio od Fogninija, ali oduševio maestralnim poenom

Lajović izgubio od Fogninija, ali oduševio maestralnim poenom

Srpski tenisač Dušan Lajović je u finalu Monte Carla izgubio od Fabija Fogninija 6-3, 6-4, ali je odigrao odličan turnir koji je okrunio jednim od najboljih poena ove sezone

Ako već nije osvojio turnir, barem je osvojio srca publike. Dušan Lajović je maestralnim poenom dobrano rastegnuo Fabija Fogninija i pokazao da se ne namjerava predati ni u jednom trenutku.

VIDEO POGLEDAJTE >>OVDJE<<

Lajović je imao break prednosti na početku prvog seta (2-1) i servirao je za potvrdu breaka. No, Fognini je došao do break lopte, ali nije se ni nadao na kakav će način odgovoriti njegov protivnik. Srpski se tenisač odlučio za lagani drugi servis, a Fabio je preuzeo inicijativu u poenu. Bekhend dijagonale, forhend paralele - šetao je Talijan protivnika. Lajović je strpljivo odgovarao, a jedva je izvukao odličnu forhend paralelu Fogninija.

Loše je smečirao Talijan, Lajović je snalažljivo vratio lopticu i odmah dobio skraćeni volej u svoje polje. Hitronogi Srbin jedva je stigao lopticu i prebacio ju u polje Talijana toliko dobro da ja Fognini napravio špagu i nije uspio spasiti poen. Došao je do izjednačenja u gemu Lajović, ali je nedugo nakon toga izgubio gem, kao i set i meč (6-3, 6-4).

Najčitaniji članci