Lakoćom "riješili" Rumunjsku: I Lino je čestitao nasljedniku... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 1

Lakoćom "riješili" Rumunjsku: I Lino je čestitao nasljedniku...

Lakoćom "riješili" Rumunjsku: I Lino je čestitao nasljedniku...
6

Novi izbornik Slavko Goluža startao je u kvalifikacije za EP '12. uvjerljivom pobjedom protiv Rumunja u Karlovcu (34-22). Odmah mu je stigla i čestitka iz Makedonije...

VIDEO

Mogli smo dobiti i puno uvjerljivije, ali odigrali smo jako dobru utakmicu i moram biti zadovoljan. Znao sam da neće moći pratiti naš ritam cijelo vrijeme, da će doći razdoblje utakmice u kojem ćemo se odvojiti, rekao je hrvatski izbornik Slavko Goluža nakon uvjerljivih 34-22 protiv Rumunjske na startu kvalifikacija za EP 2012. godine.

Sedam godina Lino Červar je bio na hrvatskoj klupi, u međuvremenu postao jedan od zaštitnih znakova ove momčadi. Više nije "u điru", trener je makedonskog Metalurga, ali nije zaboravio poslati čestitku nasljedniku.

Lino se javio i prije utakmice, zaželio mi je sreću. Lijepo od njega, rekao je Goluža

- Je, javio se Lino. Nazvao me i prije utakmice, zaželio sreću, a čestitao je i čim je utakmica završila. Jako lijepo od njega, zaista lijepa gesta. Prenijet ću igračima njegove čestitke - govorio je Goluža samo koji trenutak nakon što je pobijedio čovjeka kojem se divio kao dječak. Rumunjski izbornik Vasile Stinga rukometni je velikan, osvajač dviju olimpijskih bronca, iz Moskve 1980. te iz Los Angelesa četiri godine poslije.

- Eto, to je život. Kao dječak sam gospodina Stingu gledao na televiziji, a danas imam čast sjediti pokraj njega. Njemu i njegovoj momčadi želim puno sreće u nastavku kvalifikacija - rekao je Goluža, a netko je dobacio:

- I neka dobije u Španjolskoj!

- E, to bi bilo jako lijepo - nasmijao se izbornik.

Pa se vratio na svoju premijeru. Reprezentacija se okupila nakon devet mjeseci i zajedno bila tri dana uoči Rumunja. Zato i nije bilo posebnih promjena u odnosu na ono što je ova momčad igrala pod Červarom. Dobro se u ovoj momčadi zna tko što radi.

- Nisam htio izmišljati toplu vodu, nismo imali vremena. Igrači su došli iz svojih klubova, iz drugačijih sustava... A baš su se zato i događale neke manje pogreške. No one nisu zabrinjavajuće, ispravit ćemo ih i biti još bolji - uvjeren je Goluža.

Nisam htio izmišljati toplu vodu, nismo imali dovoljno vremena, kaže Slavko Goluža

Prvi je put bio na čelu momčadi u kojoj ima 16 igrača najviše svjetske klase. Jedan Vedran Zrnić prvi put ulazi u igru tek u 46. minuti, na 12 razlike, sjajni Domagoj Duvnjak prvi put na teren izlazi u 25. minuti, povratnik Renato Sulić odigra samo posljednjih deset minuta... Teško je rasporediti minutažu s takvim kadrom na raspolaganju.

- Uh, zaista jest. Paralelno s reprezentacijom vodim i Sisciu, tamo sam navikao na manji fond igrača. Doista nije lako svima dati onoliko minuta koliko zaslužuju, ali bit će prilike za sve. Važnije je da svaki igrač svoju minutu, pet ili deset iskoristi na najbolji mogući način - rekao je Goluža pa samoinicijativno dodao:

- Svaki je igrač u ovoj utakmici dao svoj doprinos, a moja je filozofija da uvijek pobjeđuje momčad. No ipak moram istaknuti Marka Kopljara, koji je odigrao zaista sjajnu utakmicu i u obrani i u napadu. Buntić je imao problema s ozljedom prsta pa nisam želio riskirati, zato je Marko igrao svih 60 minuta. Želio sam da dobije još malo samopouzdanja i vjerujem da sam u tome uspio  - rekao je Goluža.

Želio sam da Kopljar dobije samopouzdanja, a vratio mi je odličnom igrom, kaže izbornik Goluža

- Hvala izborniku što je imao povjerenja u mene. Da, zadovoljan sam svojom igrom, nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu - rekao je Kopljar, koji je sa sedam golova bio prvi hrvatski strijelac u punoj dvorani u Karlovcu.

- Rumunjska je puno bolja nego što se to danas činilo, ali znali smo da ćemo se u jednom trenutku odvojiti budemo li u pravom ritmu. Ipak smo kvalitetnija momčad od njih - završio je Kopljar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal