Obavijesti

Sport

Komentari 106

Lakrdija za kraj sezone HNL-a: Braco, zapamti, ja sam tu br. 1

Lakrdija za kraj sezone HNL-a: Braco, zapamti, ja sam tu br. 1
1

MAMIĆI U SVAĐI Braća su se tijekom Zoranova mandata svađala zbog želje Zdravka da uđe u svlačionicu, zbog Gordona Schildenfelda, Ognjena Vukojevića...

VIDEO

Mi smo se već stotinu puta ‘pofajtali’, ali naša je suradnja normalna i korektna, rekao je Zoran Mamić.

Prvi sukob počeo je zbog dolaska Ognjena Vukojevića. Zoran je bio protiv, Zdravko za. Na kraju je pobijedio Zdravko.
Potom je momčad krenula u Split na utakmicu, Zdravko za ručkom igračima poručio nekoliko stvari te poželio isto učiniti i u svlačionici. No Zoran mu je zabranio. I uzvratio za poraz u slučaju Vukojević.

Trećoj svađi uzrok je bio Schildenfeld, a posljednja, u petak protiv Rijeke, zasjenila je sve prethodne. Mlađi Mamić nije htio na oproštaju u igru ubaciti Vukojevića, na što je Zdravko “poludio”, a Zoran otišao s klupe. Potez koji nikad nije viđen u HNL-u. Zapravo, teško se sjetiti ijednog sličnog u svijetu. Diego Simeone, primjerice, ne bi napustio svoju momčad ni pod prijetnjom strojnice.

Zoran prestigao Ćiru

Odnos braće Mamić postao je kompleksniji otkad je Zoran trener. Zdravko, koji voli biti blizu momčadi i sugerirati trenerima svoje ideje, u Zoranovoj eri daje si u tome puno više slobode nego ranije. Uzdajući se da će kod brata lakše proći. A Zoran, zbog pritiska jer mu je brat nadređeni, voli Zdravku “uvaljati košaricu”. Naravno, zna da neće ispaštati.

Neće ga Zdravko otjerati kao Vahu niti će Zoran odstupiti zbog bratova pritiska. I u takvom, kompleksnom odnosu, u kojem Zoran postaje prva zvijezda kluba, a Zdravko “srebrna medalja”, korak po korak, Zoran je na klupi Dinama skupio 91 utakmicu! Po tome je u Prvoj HNL već nadmašio Kužu (54), Lončarevića (62), Ivankovića (71) i Ćiru Blaževića (87), a sada lovi Vlaka (99), Cicu (101) i rekordera Krunoslava Jurčića (124).

I upravo zbog toga Zdravko nije smio “napasti” brata i narušiti mu autoritet kod igrača, stručnog stožera, pa i 15.000 navijača, koji su se okrenuli protiv Zorana. Od proslave desetog naslova prvaka, rekordnog broja gledatelja ove sezone, deset tisuća balona, Zoran i Zdravko napravili su lakrdiju.

Bizarna sezona u HNL-u

S profesionalne strane, Zoran je u pravu. Kao trener on odlučuje koga će i kad staviti u igru. Igrači su plaćeni za to. S ljudske, morao je Vukojeviću na oproštaju priuštiti barem desetak minuta. No bio je to šlag na sezonu punu bizarnosti... Prvi put nije odigran derbi Dinamo - Hajduk, najveći transfer nisu napravili ni “modri” ni “bijeli” već Rijeka prodajom Kramarića, prvi put klub ispada jer nema licenciju, a eto, prvi put trener napušta klupu usred utakmice...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 106

VIDEO

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'
VRATIO SE U ZAGREB

Hrgović nakon poraza: 'Ovako se ne mogu povući. Još jednom ću na put prema svjetskoj tituli'

I dalje mislim da sam izgubio od lošijeg borca. Nisam izgubio prekidom, već zbog puknute arkade. U trenutku prekida vodio sam 4-3 u rundama. Kako se osjećam, najradije više nikad ne bih boksao, objasnio je Hrgović

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića  za 'vatrene'
USPJEŠAN PRVI TEST

Hrvatska - Sjeverna Makedonija 3-0: Majer briljirao, prvijenac Marca Pašalića za 'vatrene'

Lovro Majer zabio je dva gola (10', 45') za pobjedu 'vatrenih' u prvoj pripremnoj utakmici za Euro. Marco Pašalić postavio je konačnih 3-0 prvim golom za hrvatsku reprezentaciju pred 8030 gledatelja na Rujevici
VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću
SAŽETAK: ZRINSKI - ŠIBENIK 0-2

VIDEO Pogledajte crveni karton zbog kojeg je gazda Zrinskog raspalio po HNS-u i sucu Joviću

OSIJEK - Šibenik je slavio 2-0 na vrućem gostovanju u Osijeku kod Zrinskog te u izravnom dvoboju izborio povratak u HNL nakon samo jedne sezone u drugoj ligi. Susret je sudio Fran Jović, koji je u prvom poluvremenu dosudio penal za Šibenik pa isključio krilnog igrača Zrinskog Petra Korova. U obje situacije sudjelovao je Korov, a nakon susreta predsjednik Zrinskog Ivan Komak rekao je da će tražiti Jovićevo izuzeće. Obrušio se i na HNS.