Obavijesti

Sport

Komentari 2

Lakše je uz braću: Valčići nisu jedini bratski tandem

Lakše je uz braću: Valčići nisu jedini bratski tandem
6

Braća Tonči i Josip Valčić zajedno igraju u reprezentaciji i u CO-u Zagreb. No oni nisu jedini 'bratski tandem' na ovom Svjetskom prvenstvu

VIDEO

Stariji brat Valčić, Tonči (31), rano se otisnuo u inozemstvo, igrao je u Njemačkoj i Španjolskoj, a ove se godine vratio u Hrvatsku u redove Croatia osiguranja Zagreb. Tu ga je dočekao brat Josip (25), a na ovom SP-u zajedno su u reprezentaciji.
- Lijepo je vratiti se u Hrvatsku - rekao je Tonči nakon što je iz Ademar Leona prešao u momčad CO Zagreba, a brat Josip je dodao:
- Čini mi se kako će mi sada biti lakše igrati. Nije mala stvar dok je brat uz tebe...
I dok Tonči na poziciji lijevoga vanjskog dijeli minutažu sa Blaženkom Lackovićem, Josip još čeka pravu šansu u hrvatskom dresu.
Na njegovoj poziciji igraju Ivano Balić i Domagoj Duvnjak, no sada ga je izbornik Červar zbog ozljede Balića uvrstio na popis igrača za drugi krug SP-a te su velike šanse da Tonči i Josip zaigraju u prvoj postavi hrvatske reprezentacije na ovom SP-u.
- Na meni je da treniram i čekam svoju šansu, nadam se da ću je i dobiti iako je konkurencija na mojoj poziciji jaka - kaže mlađi Valčić, koji je oženjen Anjom, kćeri Zorana Gopca. Imaju kćer Zaru, a na putu je i prinova. Prije nekoliko mjeseci oženio se i Tonči te sa suprugom Anelom također očekuje prinovu u obitelji.
- Sretan sam što sam prvi put na velikom natjecanju proglašen igračem utakmice - rekao je Tonči Valčić, kojemu je među prvima čestitao brat Josip...

K. LAZAROV: BRAT FILIP BIT ĆE BOLJI OD MENE
Makedonski reprezentativac Kiro Lazarov (29) već je nekoliko sezona najefikasniji strijelac rukometne Lige prvaka. Sada igra u redovima CO Zagreba, a na SP-u je svoju Makedoniju odveo u drugi krug. Uz njega je mlađi brat Filip (24), koji igra u Metalurgu.
- Filip je pet godina mlađi od mene i uvjeren sam da će puno napredovati, siguran sam da će biti bolji igrač od mene - kaže Kiro.

GERGO I TAMAS IVANSICK
Mađari u svojim redovima imaju braću Ivancsik. Grego igra na lijevom krilu, a Tamas na desnom. Na SP-u imaju gotovo istovjetan učinak - Grego je zabio 17, a Tamas 16 golova. Igraju u Veszpremu.

MARCIN I KRYSTOF LIJEWSKI
Braća Lijewski, Marcin i Krzystof, važni su kotačići u igri poljske reprezentacije. Obojica su ljevoruki te igraju na poziciji desnoga vanjskog, a zajedno igraju i u njemačkom HSV-u s našim Blaženkom Lackovićem.

MICHAL I BARTOSZ JURECKI
Poljaci imaju i braću Jurecki - Michal je lijevi vanjski, a Bartosz je pivot i do sada je zabio 19 golova, sa šest metara je nepogrešiv, iz 16 pokušaja zabio je 16 golova. Michal je zabio 17 golova s vanjskih pozicija.

MARTIN I TOMAS STRANOVSKY
Slovaci također imaju braću na krilima, Martin je na desnom, a Tomas na lijevom. Obojica su među najboljim igračima, Martin je drugi strijelac momčadi sa 23 gola

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'