Sport

Komentari 250

Lakše se diše: Nitko neće ići u samoizolaciju, Perišić nije imao bliskih kontakata u momčadi!

Lakše se diše: Nitko neće ići u samoizolaciju, Perišić nije imao bliskih kontakata u momčadi!

HNS neće otkriti je li se Perišić cijepio, a rezultat testa je konačan. Pa čak i ako je - lažan... 'Ovakvo nešto može dogoditi svakoj reprezentaciji i svakom pojedincu', rekao je liječnik reprezentacije Saša Janković

U subotu navečer stigao je pozitivni test na korona virus Ivana Perišića što je odmah značilo kako jedan od naših najboljih igrača neće biti u konkurenciji za utakmicu sa Španjolcima, no HNS je sad objavio i neke dobre vijesti - nema njegovih bliskih kontakata!

POGLEDAJTE VIDEO: Naši navijači u Kopenhagenu

Liječnička služba naše reprezentacije o cijeloj je situaciji obavijestila nadležne epidemiološke službe, pokazala je protokol i mjere kojih se reprezentativci pridržavaju, a ta služba procijenila je kako su sve mjere poštivane te kako osim Ivana Perišića, koji je u desetodnevnoj izolaciji, nitko ne treba ići u samoizolaciju.

Zbog toga će svi ostali članovi reprezentacije letjeti za Kopenhagen već u nedjelju u 10:35. U ponedjeljak u 18 sati je utakmica osmine finala sa Španjolcima.

- Svjesni smo da se ovakvo nešto može dogoditi svakoj reprezentaciji i svakom pojedincu. Upravo zato od prvoga dana poštujemo sve mjere Stožera, kao i Uefin protokol, kako bismo spriječili mogućnost izolacije za veći broj igrača. U kontekstu novonastale situacije, liječnička služba čini sve kako bismo spriječili eventualno širenje virusa, kao što smo uspješno činili i tijekom jeseni kada smo imali slične pojedinačne slučajeve tijekom Lige nacija. To uključuje i antigensko testiranje koje je potvrdilo da nema drugih zaraženih članova reprezentacije. Žao nam je što Ivana neće biti protiv Španjolske, a želimo mu da mu COVID-19 prođe što brže i uz što manje simptoma - poručio je liječnik reprezentacije, dr. Saša Janković.

HNS zbog zaštite osobnih podataka neće otkriti je li se Perišić cijepio prije Eura, kada je bila masovna akcija cijepljenja reprezentativaca i savez je tada rekao kako se "cijepila velika većina, pa i oni čije bi vas ime iznenadilo". To se vjerojatno odnosilo na Dejana Lovrena.

Od onih za koje su to ili sami ili njihovi klubovi i savez objavili, covid su preboljeli Vida, Brozović, Brekalo,  Budimir, Kramarić, Livaković, Petković, Gvardiol, Vrsaljko, Škorić i Rebić.

I premda pozitivan nalaz može biti i lažan, događalo se to i s nogometašima, na Euru se taj nalaz smatra konačnim i ne postoji mogućnost da se Perišić danas opet testira, bude negativan i priključi se reprezentaciji.

Najčitaniji članci