Obavijesti

Sport

Komentari 3

Lana Petranović: Naučila sam ruski, a ispite polažem online...

Lana Petranović: Naučila sam ruski, a ispite polažem online...
8

Lana Petranović i Antonio Souza-Kordeiru osvojili su osmo mjesto na Europskom prvenstvu u klizanju u Minsku. Već tri godine Lana živi u Moskvi, a studira na ŽŠEM-u, kao i njezin partner

VIDEO

Oduševljena sam s onim što sam partner Antonio i ja napravili. Ovo mi je rezultat karijere, a sad krajem trećeg mjesta idemo na Svjetsko prvenstvo u Japan, pokušati i tamo biti odlični, kaže nam Lana Petranović (19), koja je na Europskom prvenstvu u klizanju u Minsku osvojila osmo mjesto s partnerom Antonijom Souzom-Kordeirom.

Između nastupa Dostojevski, u klizanju je zbog časnih sestara
Između nastupa Dostojevski, u klizanju je zbog časnih sestara

Sportski par iz Hrvatske bio je senzacionalan u Minsku, Antonio i Lana već godinama kližu skupa i ovo im je najbolji rezultat.

- Mi smo par na ledu, ali ne i izvan leda - smije se Zagrepčanka i dodaje:

- Antonio i ja smo najbolji prijatelji. Baš najbolji prijatelji. Studentica sam prve godine Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, a i on studira na istom fakultetu. Većinu ispita polažemo online.

Lana je Hrvatsku napustila prije nekoliko godina.

- Živjela sam u Americi, trenirala sam u Minnesoti, a posljednje sam tri godine u Moskvi. Srednju školu sam završila u Zagrebu. Iako živim u Moskvi, nisam išla na finale Svjetskog prvenstva. Imala sam obveza u Zagrebu. Doma dolazim samo svaka dva-tri mjeseca, po vizu. Budem tjedan dana i vraćam se u Rusiju zbog treninga - kaže Lana, koja se klizanjem počela baviti prije 12 godina.

Zagreb: 51. Zlatna pirueta Zagreba 2018., parovi, kratki program

- Imala sam sedam godina, bila sam u vrtiću kod časnih sestara i one su me prve odvele na led. Odvele su me na klizalište na Šalati. Odmah mi se svidjelo klizanje, zaljubila sam se u taj sport - priznaje sjajna Lana, koja je u pojedinačnoj konkurenciji bila državna prvakinja.

- Prva sam bila ja, a druga Katarina Kitarović, kćer naše predsjednice Kolinde. Bila sam dobra u pojedinačnoj konkurenciji, a onda sam se krenula okušati u paru. Očito je da sam pogodila - rekla je Petranović.

Senzacija: Naš klizački par je osvojio osmo mjesto na EP-u
Senzacija: Naš klizački par je osvojio osmo mjesto na EP-u

Tri godine je u Moskvi, zaljubila se u rusku prijestolnicu.

- Sjajno mi je ovdje. Rusi su slični nama, puno su mi simpatičniji od Amerikanaca. Pa kad izađem iz trgovine, pomognu mi nositi i vrećice. Opušteni su, pogotovo navečer. Tada puno piju - smije se Lana i dodaje:

- Naučila sam ruski jezik, pričam još i engleski. Zbog znanja ruskog nemam nikakvih problema u Moskvi. 

Uz ruski jezik, voli i rusku književnost.

- Jednom sam između nastupa čitala Zločin i kaznu od Dostojevskog. I sad volim puno čitati. Nisam tipična djevojka, nisam stalno na Instagramu. U Moskvi obožavam obilaziti galerije - kaže Lana, kojoj je cilj s partnerom otići na Olimpijske igre u Peking 2022. godine.

- Nažalost, nismo niti bili u kvalifikacijama za Igre 2018. godine. Dva mjeseca prije kvalifikacija sam potrgala prednji križni ligament. Oporavak je trajao više od šest mjeseci, ali uspjela sam se vratiti na pravi način - završila je Lana.

GER, 50. Nebelhorn-Trophy 2018

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening