Obavijesti

Sport

Komentari 72

Lance Armstrong priznao: Bez dopingiranja ne bih pobjeđivao

Lance Armstrong priznao: Bez dopingiranja ne bih pobjeđivao
6

Suspendirani legendarni biciklist Lance Armstrong priznao je u intervjuu kod Oprah Winfrey da se dopingirao tijekom svih sedam utrka Tour de Francea koje je osvojio

VIDEO

Sada je prekasno i za mene i za sve ljude. I to je moja pogreška. Bila je to jedna velika laž koju sam ponavljao toliko puta. Ovdje sam kako bih rekao da mi je žao, rekao je Lance Armstrong (41) u intervjuu kod Oprah Winfrey.

Proslavljeni, a prošle godine i suspendirani donedavno legendarni biciklist, u razgovoru s jednako tako legendarnom američkom televizijskom damom otvorio je dušu naciji i priznao uzimanje dopinga tijekom svih sedam osvojenih utrka Tour de France.

- Dopingirao sam se tijekom svih Toureva na kojima sam pobijedio. Doping je bio dio postupka potrebnog da se pobijedi na tim utrkama. Tada nisam osjećao da varam, nisam se ni bojao da će me uhvatiti - rekao je sa suzama u očima varalica Lance.

Godinama je postojala sumnja u doping nekad najboljeg biciklista svijeta, a prošle godine Svjetska biciklistička federacija potvrdila je sumnje i Lanceu je po kratkom postupku oduzeto svih sedam naslova s Tour de Franceu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sva krivnja i sramota u ovom su slučaju samo moje. Surađivat ću s istragama vezanim u doping u biciklizmu - najavio je očito preporođeni Lance.

Priznao je uzimanje testosterona, ljudskog hormona rasta te EPO-a, hormona koji prirodno proizvode bubrezi kako bi stimulirali proizvodnju crvenih krvnih stanica, što poboljšava oporavak i izdržljivost. Otkrio je i kako je primao transfuzije krvi samo da bi bio najbolji u svom sportu.

- Nije to bio najveći projekt dopinga u sportu, ali je bio pametan i izbjegavao je rizike - rekao je.

Svjetska antidopinška agencija (WADA) i Američka antidopinška agencija (USADA) 'opalile' su mu doživotnu zabranu natjecanja, a oduzete su mu i svi naslovi na Tour de Franceu te mora vratiti brončanu olimpijsku medalju osvojenu u Sydneyju 2000. godine.

Lance je cijelu karijeru tvrdio da je čist, nevin, istinski sportaš. No već u prvih par minuta razgovora s Oprah ispostavilo se da je cijela njegova karijera ipak laž. Sada počinje neki novi život nekad cijenjenog sportaša, počinje borba za poštovanje cijelog sportskog svijeta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener