Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Latino ritmovi usred Moskve, a ruski se priča rukama i nogama

S domaćinima se govori dva jezika - ruski i engleski, koji se priča rukama i nogama. Velika većina ugostitelja nije se previše potrudila oko pripreme za navalu navijača koja čeka Moskvu

Foto: Vanja Prahić/24sata
27 komentara

Samo dan prije otvorenja Mundijala u širem centru Moskve teško se moglo uopće zaključiti da se u ovom gradu, a kamoli u Rusiji igra Svjetsko prventsvo.

Tek dolaskom na Crveni trg može se lagano osjetiti atmosfera kakva priliči ovakvom natjecanju. Mjere sigurnosti su na najvišem nivou. Ne postoji mjesto u centru Moskve na kojem nema vojske ili policije.

Svako mjesto na kojem se okuplja veći broj ljudi zatvoreno je i policija pregledava svaku osobu prolaskom kroz detektor metala i pregledom detektorom za eksplozive.

Busevi puni vojnika parkirani su na nekoliko punktova za intervenciju u slučaju većih problema. Grad je pun Peruanaca, Meksikanaca, Argentinaca, Kolumbijaca i Španjolaca.

Prema onome što smo vidjeli, zasad je Moskva u latino-ritmu, a službeni je jezik, logično, španjolski.

Njihovoj vrućoj krvi ne smetaju niti moskovske temperature koje se navečer uz hladan vjetar spuštaju i ispod 10 stupnjeva. Dogodilo nam se da u sat vremena promijenimo barem tri godišnja doba i nekoliko puta iz jakne uskočimo u kratke rukave.

S domaćinima se govori dva jezika - ruski i engleski, koji se priča rukama i nogama. Velika većina ugostitelja nije se previše potrudila oko pripreme za navalu navijača koja čeka Moskvu.

Navijačka zona i press-centar nedaleko od Crvenog trga spremni su i samo se čeka da cijeli cirkus konačno počne.

Domaćini s kojima smo razgovarali jako su optimistični oko utakmice otvorenja, a jedna argentinska obitelj koju smo sreli složna je da skupinu prolazimo mi i oni.

Pa neka tako i bude...

Tema: Svjetsko nogometno prvenstvo - Rusija 2018.

Message