Sport

Komentari 3

Laureus za Nadala i Osaku, a Bayernu za momčad godine

Laureus za Nadala i Osaku, a Bayernu za momčad godine

Nagradu za angažman u borbi protiv rasizma dobio je svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton, dok je napadač Liverpoola Mohamed Salah dobio priznanje za društveno koristan rad

Španjolski tenisač Rafael Nadal i japanska tenisačica Naomi Osaka dobitnici su pojedinačnih nagrada Laureus za 2021., dok je aktualni njemački nogometni prvak Bayern nagrađen kao momčad godine na svečanosti koja je u četvrtak održana virtualnim putem iz Seville. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nadal nakon Roland Garros 

Nadalu je to drugi "Laureus" u karijeri, nakon što je prvi put nagrađen 2011., a Osaka je prvi put nagrađena u svojoj drugoj nominaciji. Bayern je trijumfirao po drugi put, sedam godina nakon što je prvi put proglašen za momčad godine.

Večer je ipak prošla u znaku tenisa, jer je za Billie Jean King dobila nagradu za životno djelo s posebnim naglaskom na njen angažman u borbi za rodnu ravnopravnost.

Spanish Grand Prix

Svjetski prvak u Formuli 1 Britanac Lewis Hamilton nagrađen je za svoj angažman u borbi protiv rasizma, najbolji egipatski nogometaš Mohamed Salah dobio je priznanje za svoj društveno koristan rad, a vođa napada Kansas City Chiefsa Patrick Mahomes je za osvojeni Super Bowl 2020. nagrađen za najveći napredak.  

Najčitaniji članci