Obavijesti

Sport

Komentari 7

Lauritsen već stigao u Zagreb, bodrit će 'modre' protiv Flore

Lauritsen već stigao u Zagreb, bodrit će 'modre' protiv Flore
3

Rasmus Lauritsen je apsolutno dominantan igrač u skoku, a u napadačkim akcijama često djeluje poput svog nogometnog idola, engleskog napadača - Andyja Carrolla...

VIDEO

Rasmus Lauritsen (24) stigao je u Zagreb gdje će u petak započeti liječničke preglede uoči dolaska u Dinamo. Danski nogometaš preskočio je u srijedu trening svom Norrkopinga, tu je postalo jasno kako u Maksimir stiže novi branič. Dosadašnji stoper švedskog Norrkopinga tijekom današnjeg dana upoznat će se s čelnicima kluba, smjestiti u hotel, a onda navečer s maksimirskih tribina pratiti svoju novu momčad u dvoboju protiv Flore Tallin.

Pokretanje videa...

Trening Dinama uoči Ferencvarosa 01:22

Dinamo će za njega Norrkopingu isplatiti 17 milijuna švedskih kruna ili u prijevodu oko 1,6 milijuna eura. Rasmus Lauritsen iza sebe ima strašnu sezonu, njegove su brojke za jednog stopera pomalo zastrašujuće. U 22 prvenstvena dvoboja zabio je šest golova, asistirao još pet puta, a priznat ćete takve brojke za jednog stopera i nisu uobičajene. A Lauritsen je uz to zabio i protiv Hapoel Beer Sheve u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Malo smo istražili o kakvom se igraču radi, tko to stiže u Maksimir. Rasmus Lauritsen je dešnjak koji je u dresu Norrkopingu igrao lijevog stopera u formaciji s četiri braniča. Riječ je o nevjerojatno moćnom i dominantnom skakaču, iako je ovaj 24-godišnjak visok 'normalnih' 187 centimetara. No, Lauritsen je svih šest prvenstvenih pogodaka zabio na sličan način, poslije napadačkog prekida.

Na sličan su način uglavnom i stizale njegove asistencije. Bile su to tipične skandinavske akcije, duga lopta u kazneni prostor, Lauritsen bi ih uglavnom s druge vratnice vraćao u sredinu, dok bi tamo netko poentirao. U nekoliko video-isječaka na YouTubeu vidjeli smo kako je trener Norrkopinga Jens Gustafsson često znao Lauritsena kod negativnog rezultata gurati u napad, a danski branič bi i tu opet dobivao ključne skokove, pa idealno spuštao lopte svojim suigračima za mat-situacije.

No, Lauritsen prema prikazanim video-isječcima ima još zanimljivih kvaliteta, nekoliko asistencija u posljednje dvije godine upisao je kroz vrhunski odigrane dijagonale iz zadnje linije. On bi tako s pozicije lijevog stopera sjajno proigrao svoje desno krilo, iz igre izbacio cijelu suparničku momčad. Tako da bi u Maksimiru mogla biti zanimljivija kombinacija njega i hitronogog Kastratija.

Rasmus Lauritsen izdanak je omladinske škole Midtyjyllanda za koji je skupio tek jedan jedini nastup, a s njime je dobio i medalju za naslov prvaka Danske u sezoni 2014/15. Nogometni put vodio ga je u Skive (prešao u siječnju 2016. za 50 tisuća eura), pa Vejle (prešao u srpnju 2017. za 200 tisuća eura) i na koncu u švedski Norrkoping koji ga je doveo u veljači 2019. godine za samo 400 tisuća eura.

Svoje golgeterske sklonosti iskazivao je i u dresu Vejla za koji je u 51 nastupu zabio osam golova. Dapače, Rasmus Lauritsen je igraju za svoja posljednja dva kluba (Vejle i Norrkoping) ukupno skupio 108 službenih utakmica, u njima zabio 20 golova, imao i sedam asistencija. Prilično dobre brojke, zar ne? Zanimljivo, nikada nije bio član mlađih danskih selekcija, no Lauritsen vjeruje kako će igrama u Dinamu stići i do A reprezentacije.

Norrkoping je danas drugoplasirana momčad švedske lige, a riječ je i o najefikasnijoj momčadi tamošnjeg prvenstva. U dosadašnja 22 kola Norrkoping je postigao čak 45 golova, no oni su i - primali puno. Čak 32 gola. Osam klubova u švedskoj ligi (od njih 16) primalo je manje golova od Norrkopinga, a tu neki zasigurno idu i na dušu novog braniča Dinama.

Omiljen igrač mu je, barem prema dostupnim informacijama s Wikipedije, Andy Carroll. A u napadačkim akcijama, posebice prekidima pred suparničkim vratima, Lauritsen i podsjeća na engleskog napadača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu