Sport

Komentari 34

Lauritsen: Suigrači su me zezali pod tušem, na parkiralištu...

Lauritsen: Suigrači su me zezali pod tušem, na parkiralištu...

Hrvatska ima toliko sportskih uspjeha da sam dolazeći ovamo mislio da ima deset milijuna stanovnika, a ne samo četiri i pol, priznao je Danac, te otkrio kako su ga dočekali igrači u Dinamu

Odlično sam se snašao u Dinamu, sjajno sam prihvaćen od prvog dana. A znate kako je, nikad ne možete znati kako će vas dočekati negdje u novom klubu, no ja se u Zagrebu osjećam sjajno, rekao je danas u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro Hrvatska" nogometaš Dinama Rasmus Lauritsen.

Danski nogometaš i standardni branič Dinama brzo je pohvatao konce u hrvatskom nogometu te “modrima” na terenu donio kvalitetu više. A Lauritsen priznaje i kako su ga prvo suigrači malo “zezali”.

- Haha, bilo je nekih simpatičnih "psina" na početku. Kad bih se poslije treninga išao tuširati, rekli bi mi da ne smijem pod kapetanov tuš, kad bih parkirao ispred svlačionica, poručili bi mi kako sam stao na trenerovo mjesto. Onda sam shvatio da me zezaju - kaže Lauritsen, pa dodaje:

- Iskreno, ja sam mislio da Hrvatska ima barem 10 milijuna stanovnika. Nevjerojatno mi je da neka nacija redovito ostvaruje tolike sportske uspjehe, a ima samo 4,5 milijuna stanovnika. Uh, kakav je uspjeh vaša reprezentacija napravila na Svjetskom prvenstvu, čudo je i što Dinamo radi na europskoj sceni. A Zagreb je doista prekrasan, jedva čekam bolje ga upoznati.

Europa League - Group K - CSKA Moscow v Dinamo Zagreb

Novi igrač Dinama vjeruje kako je danska liga slična HNL-u...

- Da, rekao bih da su to dvije prilično slične lige. I oboje su bolje od švedske lige. Znate, u Švedskoj se gotovo sve utakmice igraju na umjetnoj travi, pa se tamo igra dosta tehnički nogomet. A u Hrvatskoj se, uz tu tehničku komponentu, igra dosta fizički nogomet. Gotovo svaki klub ima dobre igrače, stvarno se ovdje igra dobar nogomet.

Ipak, Lauritsenu ovdje najviše nedostaje obitelj...

- Da, obitelj i prijatelji. Jedva čekam da dođu u Zagreb, pa da im mogu pokazati kako je ovdje prekrasno. Imam brata blizanca s kojim sam jako povezan, zajedno smo igrali nogomet, jako smo bliski. A djevojka mi je već bila u Zagrebu, naravno da će doći opet - završio je Lauritsen.

Najčitaniji članci