Obavijesti

Sport

Komentari 28

Legendarne sportske obitelji: Od Serene i Venus do Kostelića

Legendarne sportske obitelji: Od Serene i Venus do Kostelića
1

NEPRESUŠAN IZVOR Uspješne sportske obitelji čine ponosnim cijelu Hrvatsku i tu se imamo čime pohvaliti naširoko. Čak i u svjetskim okvirima kroz sport koji je proizveo neponovljive obiteljske sportske priče...

VIDEO

Hrvatska se može pohvaliti sjajnim sportskim pedigreom uz poseban apostrof na uspješne obitelji koje su 'tu malu i talentiranu sportsku zemlju' činili ponosnom kroz razna natjecanja. Od Kostelića preko Sinkovića pa sve do Vlašića... Ako priču proširimo na svjetske razmjere, dobijemo ovakve rezultate.

Braća Kličko

Legendarni ukrajinski boksači Vladimir i Vitalij Kličko svijetu nisu ponudili ono što su svi htjeli gledati - međusobnu borbu. Vladimir je držao pojas prvaka skoro deset godina, sve dok nije izgubio od Tysona Furyja u travnju 2006. Njegov brat Vitalij do danas ima najveći postotak završenih borbi nokautom - 92,5%. On je poseban sportaš po tome što je prvi profesionalni boksač koji ima sveučilišno doktorsko zvanje u kineziologiji. Baš kao i njegov brat Vladimir.

Braća Murray

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jamie Murray osvojio je tri Grand Slama u parovima te jedan Davis Cup i trenutno je sedmi igrač svijeta u parovima. Njegov brat Andy prvi je igrač svijeta u pojedinačnoj konkurenciji te trostruki osvajač Grand Slamova. Ima dvije Olimpijske medalje kao i jedan Davis Cup. Na ponos majke Judy, škotska braća oduševljavaju teniskim svijet svojim igrama.

Braća Manning

Archie Manning nije u svojoj karijeri uspio doći do osvajanja Super Bowla u 16 dugih sezona svoje karijere. Međutim, njegova dva sina Peyton i Eli uspjela su doći do tog ostvarenja, odnosno NFL prstena. Po tom su uspjehu stigli do neponovljivog ostvarenja u svojim karijerama, ali i ispunili očev san.

Sestre Williams

Venus je starija od Serene samo jednu godinu, a zajednički za obje je to da su bile prve u svijetu. I u pojedinačnoj konkurenciji, ali i u parovima. Venus je osvojila 49 turnira u singlu, Serena 72! Šampionska teniska obitelj Williams broji ukupno 28 Grands Slamova, a skupa su zaradile oko 120 milijuna dolara. I poslije ovih činjenica, nikakav daljnji opis ovih veličina nije potreban.

Janica i Ivica Kostelić

Hrvatski sport zauvijek će ostati dužan Ivici i Janici Kostelić. Jedan od najvećih slalomaša svih vremena 2011. je proslavio najveći uspjeh svoje karijere, osvajanje velikog kristalnog globusa. Janica je pak najbolja hrvatska sportašica svih vremena i jedna od najvećih skijašica u povijesti. S četirima olimpijskim zlatnim medaljama i dvjema srebrnim, Janica Kostelić je najuspješnija alpska skijašica u povijesti Zimskih olimpijskih igara.

Braća Sinković

Dominantna braća! Kako li su samo izdominirali na Olimpijskim igrama u Riju, protivnici i dalje tapkaju u magli. Dvostruki svjetski prvaci i aktualni europski prvaci, Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Blanka i Nikola Vlašić

Joško Vlašić, da podsjetimo mlađe generacije, bio je uspješan atletičar, desetobojac i osvajač zlatne medalje na Mediteranskim igrama u Casablanci, gradu po kojem je i Blanka dobila ime. Slavna skakačica u vis hrvatska je rekorderka (208 cm) i dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis. Ima i dvije Olimpijske medalje - 2008. srebro iz Pekinga te 2016. broncu iz Rija. Njen brat Nikola jedan je od najvećih nogometnih talenata u Hrvatskoj i danas je igrač splitskog Hajduka za kojeg ima već 100 odigranih utakmica u 19. godini života.

Braća Kovač

Nogometna braća Niko i Robert Kovač obilježili su cijelo desetljeće u našoj nogometnoj reprezentaciji. Robert je bio sjajan stoper koji je igrao za Bayer, Bayern i Juventus, dok je Niko postao legenda berlinske Herthe uz to što se okušao u dresovima HSV-a i Bayerna. Također, Niko je bio izbornik Hrvatske od 2012. do 2013., a danas je trener njemačkog bundesligaša Eintracht Frankfurta gdje zajedno radi uz brata Roberta koji mu je pomoćnik. Baš kao i u reprezentaciji Hrvatske.

Braća Petrović

'Aco trica' bio je sjajan bek šuter koji je igrao osamdesetih i početkom devedesetih u zagrebačkoj Ciboni. Itekako je zaslužan što je njegov mlađi brat Dražen počeo igrati košarku te kasnije odlučio zaigrati za 'vukove'. Nažalost, jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena, Dražen, poginuo je 7. lipnja 1993 u prometnoj nesreći u Njemačkoj. Brat Aleksandar je danas izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener