Obavijesti

Sport

Komentari 19

Legendarni Bode Miller objavio: Odlazim, više nisam motiviran

Legendarni Bode Miller objavio: Odlazim, više nisam motiviran
1

Osim logističkih izazova i prioriteta, imam toliko iskustva da znam da nema prečaca kako se tomu ne bih morao potpuno posvetiti, a to bi iziskivalo puno žrtve oko drugih stvari, objasnio je

VIDEO

Gotov sam. Imao sam dugu karijeru skijaša, ali više nisam željan toga, rekao je Bode Miller, legendarni američki skijaš, koji je posljednjeg dana listopada i službeno okončao karijeru u dobi od 40 godina.

- Dugo sam razmišljao o tome. Kad pogledam na djecu i svoj život, nemam više motivaciju, želju ni išta drugo da prolazim kroz sve ponovo. Osim logističkih izazova i prioriteta, imam toliko iskustva da znam da nema prečaca kako se tomu ne bih morao potpuno posvetiti, a to bi iziskivalo puno žrtve oko drugih stvari - dodao je.

Miller je debitirao na Olimpijskim igrama 1998. u Naganu kao 20-godišnjak, a osvojio je dvije srebrne medalje u Salt Lake Cityju 2002. te zlato, srebro i broncu u Vancouveru 2010. uz broncu u Sočiju 2014., kada je postao najstariji osvajač olimpijske medalje u alpskom skijanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Što će mi nedostajati? Ha, mislim da neće ništa. Imao sam dugu karijeru, stvari su prošle tako kako su prošle. Mislim da sam dostigao maksimum od svog skijanja i iskustva koje sam stekao.

Bode je postao prepoznatljiv po svom načinu skijanja "na glavu" koje bi za mnoge druge skijaše značilo i izlijetanje sa staze, ali ne i za njega koji bi tako znao napraviti razliku u odnosu na konkurenciju. A činio je, kako je sam priznao, i brojne pogreške, kao što je ona da se natjecao odvojeno od svoje reprezentacije.

- Naravno da sam napravio puno pogrešaka i glupih stvari, ali činio sam stvari onako kako sam mislio da trebam. To je moj najveći uspjeh - rekao je.

Millera u Americi smatraju članom zlatne generacije američkih alpskih skijaša, uz Lindsey Vonn i Juliju Mancuso koje bi se trebale oprostiti na Olimpjskim igrama u Pjeongčangu iduće godine, dok će Ted Ligety možda ostati aktivan sve do 2022.

Bode će također putovati u Južnu Koreju, ali kao stručni komentator američke javne televizije NBC.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...