Obavijesti

Sport

Komentari 4

Legendarni Collina potvrdio kako je VAR vrlo dobar potez

Legendarni Collina potvrdio kako je VAR vrlo dobar potez
1

Predsjednik Fifine sudačke komisije, legendarni Collina vrlo je sretan poslom kojeg je VAR odradio u dosadašnjem dijelu SP-a. On navodi kako je primjena VAR-a pomogla da se u 99.3% slučajeva odluči ispravno

VIDEO

Svjetsko prvenstvo u Rusiji prvo je takvo natjecanje na kojem se koristi  VAR (Video assistant referee) tehnologija, a nakon grupne faze natjecanja mišljenja oko VAR-a su podijeljena, ali uglavnom pozitivna.

Iako su se potkrale pokoje pogreške čak i s VAR-om iz Fife su izrazito zadovoljni poslom kojeg je on odradio tijekom grupne faze, ali navode kako još uvijek ima mjesta za napredak.

Podsjetimo, već u prvom kolu Argentina je oštećena protiv Islanda za dva penala koja im nisu dosuđena. Nakon toga, u drugom kolu su se na VAR žalili Egipćani i Srbi smatrajući kako su neke odluke donesene na njihovu štetu. 

Čak ni tada nije bilo kraja greškama pa su tako u posljednjem kolu teško oštećeni Nigerija protiv Argentine i Iran protiv Portugala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Uživo iz Rusije: Vatreni stigli u Nižnji, kreće 'operacija Danska'
Uživo iz Rusije: Vatreni stigli u Nižnji, kreće 'operacija Danska'

Naime, u utakmici između Nigerije i Argentine nije dosuđen čisti penal za Nigeriju, a potom je Marcos Rojo zabio pobjednički gol kojim je svoju reprezentaciju uveo u osminu finala SP-a, a Nigerijce poslao kući.

U drugoj utakmici, onoj između Portugala i Irana, Cristiano Ronaldo je morao dobiti crveni karton nakon što je laktom u glavu udario protivničkog igrača, ali dobio je samo žuti, a također nije dosuđen vrlo sumnjiv penal za Irance. 

Iako su greške postojale, ipak moramo priznati kako je ovo prvi puta da nakon grupne faze Svjetskih prvenstava nije bilo nikakvih većih sudačkih skandala, a svoje viđenje oko cijele situacije dao je i predsjednik Fifine sudačke komisije Pierluigi Collina.

- Suci su u 95 posto situacija donijeli ispravnu odluku na terenu, a primjenom VAR-a taj je postotak porastao na 99.3 posto. Jasno je da bismo željeli da je taj postotak 100, no i 99.3 je vrlo, vrlo blizu savršenstvu. No, niti VAR ne znači savršenstvo jer još uvijek postoji mogućnost za pogrešku ili pogrešno tumačenje.

Collina je također naglasio kako je 335 sudačkih odluka bilo pregledavano te kako je VAR korišten u 17 slučajeva - 14 puta na samom terenu, a tri puta od strane VAR asistenata. Prosječno vrijeme za donošenje odluke korištenjem VAR-a bilo je 80 sekundi.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske