Sport

Komentari 1

Legendarni Miura (54) ne staje: Želi me osam japanskih klubova

Legendarni Miura (54) ne staje: Želi me osam japanskih klubova

'Želim riješiti ono što mi je najvažnije, donijeti poštenu odluku na temelju svojih osjećaja', rekao je Miura koji će nastaviti profesionalnu karijeru iako je debelo u veteranskim godinama

Legendarni japanski nogometaš Kazuyoshi Miura nema namjeru okončati igračku karijeru premda ima 54 godine. Miura, koji je u domovini poznat kao Kralj Kazu', poručio je kako čak osam japanskih klubova traži njegov potpis za sljedeću sezonu, izvijestila je u utorak novinska agencija Kyodo.

- Bit će težak posao odlučiti za koga ću igrati - kazao je Miura koji je prošlu sezonu bio član Yokohame, postavši najstariji igrač koji je nastupio u prvoj japanskoj ligi.

Međutim, upisao je samo jedan ligaški nastup i tri u Kupu, a sada traži novi izazov negdje drugdje nakon što je momčad ispala u drugu ligu.

- Želim riješiti ono što mi je najvažnije, donijeti poštenu odluku na temelju svojih osjećaja - rekao je Miura koji je karijeru započeo u brazilskom Santosu 1986. godine, potom je igrao za Palmeiras, Coritibu, Verdyja Kawasakija, Genou, Vissel Kobe, Sydney...

Na listi klubova u kojima je igrao nalazi se i zagrebački Dinamo čiji je dres nosio u 1999. godini. Upisao je 12 nastupa, bez postignutog gola.

- Moji osjećaji prema nogometu i moje težnje nisu se promijenile otkako sam postao profesionalni igrač u Brazilu 1986. godine. Ni strast se nije promijenila.

Najčitaniji članci