Obavijesti

Sport

Komentari 51

Legende su složne: Neka se Arena zove po Saračeviću!

Legende su složne: Neka se Arena zove po Saračeviću!

Sarač je pokopan u Aleji velikana, gdje mu je i mjesto. Bio je velikan hrvatskog i svjetskog rukometa. Što se tiče inicijative, prvi ću je potpisati, rekao nam je Slavko Goluža...

VIDEO

Peticija ide odlično, javljaju se ljudi iz cijele Hrvatske. Nažalost, većina se ne snalazi baš najbolje u internetskoj peticiji, rekao nam je Max Križanić, inicijator peticije da Arena nosi ime Zlatka Saračevića.

Pokretanje videa...

Sprovod Zlatka Saračevića 03:39

Naravno, odmah nakon izlaska peticije kontaktirali smo Saračeve suigrače s kojima je dijelio svlačionicu na putu do
olimpijskog zlata.

- Apsolutno se slažem s idejom i peticijom. Zlatko Saračević, zbog svega što je napravio za hrvatski rukomet, zaslužuje da se po njemu nazove dom hrvatskog rukometa, najbolja dvorana koju imamo - rekao je Valter Matošević. Bivši golman reprezentacije osvojio je dvije olimpijske zlatne medalje, u Atlanti i Ateni.

- Sad će Iztok Puc i Zlatko Saračević, cimeri iz Atlante 1996. godine, opet zaigrati zajedno, ali na nekom drugom svijetu. Još ne mogu vjerovati da nema Sarača - dodao je Matošević.

Zagreb: Sprovod rukometnog trenera Zlatka Saračevića na groblju Mirogoj

Zlatko Saračević igračku karijeru završio je 2003., a zagrebačka Arena sagrađena jeu prosincu 2008. No Arenu je osjetio kao trener PPD Zagreba, gdje je bio pomoćni, pa poslije i glavni trener od 2010. do 2015. godine. Jedan od onih koji imaju dvije olimpijske zlatne medalje je i Slavko Goluža, legendarni kapetan reprezentacije, koji je bio i kandidat za stjegonošu na Olimpijskim igrama.

- Sarač je pokopan u Aleji velikana, gdje mu je i mjesto. Bio je velikan hrvatskog i svjetskog rukometa - rekao je Slavko Goluža, koji je oduševljen idejom o preimenovanju zagrebačke Arene.

- Što se tiče inicijative, samo ću vam reći da ću je prvi potpisati. Sarač je to zaslužio - rekao je Slavko Goluža.

Jedna od legendi hrvatskog rukometa, Mirza Džomba, također podržava inicijativu. Sjajno desno krilo hrvatske reprezentacije odvelo nas je do zlata na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine. Ako se sjećate finala, Mirza je Nijemcima zabio devet golova iz deset pokušaja, izludio je tad jednog od najboljih svjetskih golmana Henninga Fritza.

- Naravno da sam za to da se Arena zove po Saraču. Takvu ljudsku i igračku veličinu kao što je bio Zlatko Saračević nikako ne smijemo zaboraviti. Zadužio je Hrvatsku i moj potpis je tu - rekao je Džomba.

Jurica Galoić/PIXSELL

Zlatko Saračević svojim je zalaganjem i predanošću itekako pomogao da za Hrvatsku, u njenim stvaranjima, čuje svijet. Olimpijsko zlato u Atlanti odjeknulo je u svijetu, a bila je to, ne zaboravite, prva zlatna olimpijska medalja za samostalnu Hrvatsku. Primjera o preimenovanju dvorana i sportskih objekata je mnogo, od sportske dvorane u Opatiji, koja nosi ime po Marinu Cvetkoviću, mladiću, sportašu, Opatijcu koji je život izgubio početkom Domovinskog rata, Košarkaškog centra “Dražen Petrović”, pa do Hrvatskoga košarkaškoga kupa, koji nosi ime po Kreši Ćosiću.

Osim hrvatskih olimpijaca i legendi, s ovom peticijom slažete se i vi, naši čitatelji. U anketi, na kojoj ste imali priliku glasati na našem, čak 3582 čitatelja slaže se s tim da Arena treba nositi ime Zlatka Saračevića.

Sarač je doista zadužio hrvatski rukomet i reprezentaciju čiji je dres nosio deset godina. Bio je, kako kaže Patrik Ćavar, dobri duh reprezentacije. Ideja je, složit ćete se, sjajna. Na potezu su gradske vlasti jer Sarača se doista ne smije zaboraviti. Njegova ljevica, najbolja na svijetu, toliko nas je puta razveselila da je zaslužio da dom hrvatskog rukometa nosi njegovo ime.

Bio je gospodin, velikan, igračina. Bio je igrač koji nikad nije odbio igrati za Hrvatsku, dolazio je dok je god mogao stajati na nogama. I na kraju, odveo nas do prvog olimpijskog zlata u povijesti samostalne Hrvatske.

Sarač, hvala ti za sve što si učinio za hrvatski rukomet...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom