Obavijesti

Sport

Komentari 42

Leipzig plaća Dinamu za minute Gvardiolu! Odlazi i druga nada

Leipzig plaća Dinamu za minute Gvardiolu! Odlazi i druga nada
3

Dinamo i Leipzig moraju definirati još samo neke sitnice, no poznato je kako će Gvardiol već početkom sljedećeg tjedna biti predstavljen kao novi igrač njemačkog prvoligaša.

VIDEO

Joško Gvardiol (18) trebao bi početkom sljedećeg tjedna biti predstavljen kao novi igrač Leipziga. Istina, mlada nada hrvatskog nogometa i dalje će braniti boje Dinama, a čelnici njemačkog kluba imat će ga pravo 'povući' u Njemačku već na zimu.

Puno toga će ovisiti i o statusu njihovog stopera Dayota Upamecana koji je na meti najvećih klubova svijeta poput Manchester Uniteda, Barcelone, pa čak i Real Madrida. Ostane li Upamecano u Leipzigu do ljeta, tada bi se i Gvardiol malo dulje mogao zadržati u Dinamu, no francuski stoper mogao bi napustiti Leipzig već do kraja ljetnog prijelaznog roka.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

Dinamo u Budimpešti 01:11

Čelnici Leipziga su gotovo sve definirali s predstavnicima Dinama (ostale su tek još neke sitnice), Gvardiol je pristao na petogodišnji ugovor, riješena je i cjelokupna papirologija, čekaju se još samo liječnički pregledi. A i oni će biti odrađeni tijekom vikenda. Dinamo će za Gvardiola dobiti oko 18 milijuna eura, a ta priča s raznim bonusima može i dodatno narasti.

Leipzig neće odmah otkupiti mladog braniča te ga vraćati na posudbu, već će ga 'zakapariti' pa će sami odlučiti kada će ga i transferirati u Njemačku. A to bi ipak trebala biti zima...

Petko, pazi se, danas dere Čarli!
Petko, pazi se, danas dere Čarli!

Zanimljivo, Leipzig će cijelo vrijeme i plaćati Dinamu za nastupe mladog igrača. Za svaki nastup Gvardiola (od barem jednog poluvremena), Dinamo će od njemačkog prvoligaša dobiti 70.000 eura.

U Leipzigu se žele osigurati i takvim financijskim metodama natjerati 'modre' da Gvardiola do daljnjega zadrže u početnoj postavi. Njima bi se tako nastavio razvijati željeni igrač, dok bi Dinamo svakoga tjedna trebao biti bogatiji za lijepu svotu.

Dinamo do zime na rasporedu ima još 19 utakmica (ako uđe u Europsku ligu) i, nastupi li Gvardiol u svakoj, Zagrepčani će dobiti još 1,3 milijuna eura. A hrvatski prvak će imati pravo i na 20 posto od sljedećeg transfera.

Nyon: Susret juniora Dinama i Benfice u četvrtfinalu UEFA Lige pravaka mladih

Ni to nije sve, Dinamo se i ovoga puta, kao u slučaju Danija Olma (22), zaštitio raznim dodatnim bonusima. Za svaki novi nastup Leipziga u Ligi prvaka u sljedećih pet godina (koliki će biti ugovor Joška Gvardiola), Zagrepčani će inkasirati dodatnih 300.000 eura. Dinamo je i u ovoj priči izvukao maksimum i tako koliko-toliko nadoknadio 'minus' u razlici između ove i ponude Leeds Uniteda koja je bila teška čak 22 milijuna eura (uz 20 posto od sljedećeg transfera). 

U Maksimiru ima još novosti, i dalje se čeka odlazak Emira Dilavera (29) u turski Rizespor. Dinamo je već dogovorio sve uvjete s klubom kojeg vodi Stjepan Tomas (44), čeka se tek odlazak Dilavera na liječničke preglede, a i to bi se trebalo dogoditi početkom sljedećeg tjedna.

Dinamo dočekuje Floru Tallinn, Estonci kroz Maltu na penale...
Dinamo dočekuje Floru Tallinn, Estonci kroz Maltu na penale...

A Dinamo bi mogao napustiti i Antonio Marin (19) za kojeg je ozbiljno zagrizla Monza. Talijanski drugoligaš koji je ovoga ljeta svoje redove već pojačao Mirkom Marićem sada želi i mladu nadu Dinama. Monzi novac nije problem, u Dinamu su također spremni na prodaju svog talenta, pa bi i tu sve vrlo brzo moglo biti riješeno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome