Sport

Komentari 2

Lena Stojković zlatna, Matea Jelić ostala bez medalje na EP-u

Lena Stojković zlatna, Matea Jelić ostala bez medalje na EP-u

Hrvatska nakon tri dana u Manchesteru ima već sedam medalja jer broncu je osvojio i brončani olimpijac Toni Kanaet. A Matei je ovo bio tek drugi turnir nakon ozljede koju je zaradila na OI-ju

Baš je bila utučena, čak me ispitivala hoće li i ona morati zbog ozljede završiti karijeru kao Blanka Vlašić.

Priznao je to izbornik Toni Tomas uoči Europskog prvenstva govoreći o Matei Jelić. Naša zlatna olimpijka iz Tokija došla je na EP u Manchester samo s jednim natjecanjem i jednom borbom još od Igara u Tokiju. Mučila se s ozljedom, dugo mirovala da se zaliječi mišić, isprobavala razne metode liječenja, nije uspjela osvojiti europsku medalju no najvažnije je da se vratila u borilište.

Prvi i drugi dan bili su senzacionalni, ali naši su taekwondoaši toliko visoko podigli letvicu očekivanja da je treći dan Europskog prvenstva u Manchesteru bio - gotovo pa podbačaj. Iako je Hrvatska osvojila nove dvije medalje!

Naime, na borilište su izašli olimpijski medaljaši Matea Jelić i Toni Kanaet te aktualna europska prvakinja Lena Stojković. I samo je Lena opravdala očekivanja te osvojila zlatnu medalju.

Pobijedila je predstavnice Njemčke, Cipra i Portugala pa u finalu Turkinju.

Kanaet se kući vraća s broncom nakon što je svladao borce iz Rumunjske i Poljske prije polufinalnog poraza od Talijana.

A Matea? Ona je pobijedila predstavnicu BiH 8-1 pa u četvrtfinalu izgubila od suparnice iz Srbije 17-11.

Taekwondo - Men's Welterweight 68-80kg - Last 16

U zadnji dan EP-a Hrvatska ulazi s dva zlata, srebrom i četiri bronce, a nastupaju još Bruna Vuletić, Marko Golubić, Paško Božić i Helena Kičema.

Ivan Mikulić osvojio je zlato na EP-u u parataekwonou.

Najčitaniji članci