Obavijesti

Sport

Komentari 17

Leo Messi s dva gola svladao Villareal i donio Barceloni vrh

Leo Messi s dva gola svladao Villareal i donio Barceloni vrh
1

Nogometaši Barcelone slavili protiv sljedećeg Dinamovog protivnika Villareala 3-1 i privremeno zasjeli na vrh Primere. U drugom poluvremenu susret je prelomio Messi

VIDEO

Nogometaši Barcelone pobijedili su na Nou Campu momčad Villarreala s 3-1 u sklopu 11. kola španjolskog prvenstva. Zasluženo je Barcelona slavila protiv sljedećeg Dinamovog protivnika u Europa ligi, te se dokopala pete uzastopne pobjede u Primeri kojom je, barem do nedjelje, preuzela vrh ljestvice. Barcelona sada ima 28 bodova na vrhu ljestvice, a Real Madrid, koji će u nedjelju gostovati kod Sportinga u Gijonu, 26. Villarreal na trećem mjestu ostao je na 23 boda.

Domaćini su poveli u 22. minuti. Dogodilo se to nakon brze akcije u kojoj je Xavi proigrao Iniestu, a ovaj poslužio Villu koji je poentirao iskosa s lijeve strane.

No, samo tri minute kasnije je ''žuta podmornica'' izjednačila. Sve je sam napravio Nilmar, povukao loptu po lijevoj strani, pobjegao obrani domaćina te je zabio uz pomoć vratnice od koje se lopta odbila u mrežu.

U nastavku je s dva pogotka na scenu stupio Argentinac Lionel Messi. Prvog je zabio u 58. minuti nakon što je izmijenio dva dupla pasa s Pedrom, a onda je desnicom prebacio vratara gostiju Lopeza. Svoj drugi gol na utakmici je Messi zabio lijevom nogom iz pet metara udaljenosti u 83. minuti.

Stigao je Messi do brojke od 10 golova u prvenstvu. Vodeći je strijelac Primere Cristiano Ronaldo s 12 golova.

I ostala dva domaćina bila su uspješna u subotnjim utakmicama 11. kola. Athletic Bilbao je pobijedio Almeriju s 1-0 pogotkom Fernanda Llorentea u 10. minuti. Bio je to njegov već osmi prvenstveni pogodak ove sezone. Prethodno su domaćini propustili iskoristiti penal u 6. minuti, neuspješan je bio Mikel San Jose.

Almeria nije uspjela barem izjednačiti, iako su domaćini od 45. minute igrali bez isključenog Del Campa (drugi žuti), a u 69. minuti je izravni crveni karton dobio još jedan igrač domaće momčadi, Xabier Castillo. No, Athletic se uspio obraniti i s dvojicom igrača manje...

Atletico Madrid je svladao Osasunu 3-0. Dvostruki strijelac bio je urugvajski reprezentativni napadač Diego Forlan, koji je tako okončao golgeterski post dug 12 utakmica. Još jedan gol dodao je Argentinac Sergio Agüero.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...