Obavijesti

Sport

Komentari 11

Leo Messi zamijenio Batistu na klupi: Zaigrat će istih 11 igrača

Leo Messi zamijenio Batistu na klupi: Zaigrat će istih 11 igrača
3

Nije bilo sumnje da će u utakmici protiv Kolumbije Leo Messi zaigrati u početnoj postavi, no igrač želi da na teren s njim istrče svi koji su bili na utakmici s Bolivijom

VIDEO

Messi se , kako se čini  prozvao i trenerom argentinske reprezentacije. U 'popravnoj' utakmici u kojoj dočekuju Kolumbiju 'gaučosi' moraju ganjati pozitivan rezultat, ali i konačno opravdati titulu favorita koju nose od početka natjecanja. No kako bi Argentina to postigla potreban im je u igri Ezequiel Lavezzi, barem tako misli Messi koji je uvjeren da igrač Napolija mora istrčati na teren u početnih 11.

Čini se kako je zvijezda Barcelona uspjijela uvjeriti izbornika Batistu da ponovno na teren izvede početni sastav iz prve utakmice Argentine iz Copa Amerike. Messi se očito nada da će ista 11-orka ovog puta ipak pokazati više jer njemu i njegovoj reprezentaciji tablica, ali ni navijači neće oprostiti novo posrtanje.

Pitanje je tko će onda ovog puta snositi odgovornost odluke da se u tako važnu utakmicu uđe s istim sastavom, Batista ili Messi. Igrači koji su sa slabašnom Bolivijom odigrali mizernih 1-1 traže novu priliku i čini se da se upravo Leo Messi izborio da je svi i dobiju. On u terenu želi radije vidjeti Lavezzija nego Aguera koji je opet ostavljen na klupi.

Messi se izborio za neizmjenjen početni sastav bar što se napada tiče. Potvrdu je uz Lavezzija dobio i Tevez. Obrana će ipak u terenu vidjeti Zabaletu umjesto Roja.

Glavni isključeni iz postave, Sergio Aguero ne čini se previše zabrinut odlukom, čija god ona bila.

- Za mene nema nikakvih problema, spremam sam dati svoj maksimum i igrajući samo posljednjih 20 minuta - izjavio je Aguero.

Ne čini se da je još uvijek igrač Atletico Madrida zamjerio Messiju koji je utjecao na njegov ostanak na klupi. Dapače, na upite brazilskih novinara, bio je pun hvale za igrača u dresu Barcelone.

- Nemojmo se šaliti. Messi je ipak s druge planete - rekao je bez oklijevanja na pitanje tko je bolji između Messija i mladog Neymara o čijoj se usporedbi već mjesecima ne prestaje pričati.

- Leo je s Barcelonom osvojio toliko toga. Dobitnik je i Zlatne lopte. Pričat ćemo o Neymaru kada će doči igrati nogomet u Europu i kada će osvajati koliko i Messi - zaključio je Aguero.

O Messiju se izjasnio i izbornih Argentine, Sergio Batista, koji je očito ne samo na terenu, nego i izvan njega Messiju prepustio sve odluke.

- Messi kreće pomalo povućeno i suigrači ga ne bi trebali zatvarati i smetati mu. Moramo mu ostaviti prostora - jasno je objasnio Batista.

- Ne možemo misliti da ćemo sada pobjediti i voditi s 4-0 nakon prvih 15 minuta. Ne smijemo učiniti pogrešku i krenuti svi odmah u napad. U nogometu je taktička ravnoteža najbitnija - dodao je Batista, kojemu taktika u prvoj utakmici i nije previše pomogla. Sada s istom momčadi traži prve, prave bodove i rezultat, i očito je da se u tome posve oslanja na Messijevu igru i prepušta njemu vodstvo momčadi u svakom segmentu. Skupljati bod po dob nije u stilu velike Argentine i od reprezentacije se ovog puta očekuje više.

- Falcao? Vrlo je opasan igrač, nema sumnje. Pokazao je to već igrom u Portu i postignutim golovima. No, ne smijemo zanemariti ni naš napadački trolist - podsjetio je na imena od kojih se očekuje da protresu mrežu Kolumbije Batista.

Ako se, ovog puta Messijeva taktika, ne pokaže uspješnom Argentina može uvijek otresti prašinu s Aguera, koji je ostavljen po strani  i konačno ga poslati u igru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger