Obavijesti

Sport

Komentari 7

Letang ostaje u Medveščaku: Alan je srce naše momčadi

Letang ostaje u Medveščaku: Alan je srce naše momčadi
1

'Tijekom sezone više smo puta ponavljali i još uvijek stojimo iza toga kako je Alan srce naše momčadi i kapetan s velikim slovom ''K'' na kojeg svi možemo računati'

VIDEO

Sretan sam u Medveščaku i volio bih ovdje završiti karijeru. Nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti i za iduću sezonu, riječi su kojima se krajem ožujka kapetan Letang pozdravio od sezone 2011./2012. i otišao u Kanadu na zasluženi ljetni odmor. 

Želju za kapetanovim ostankom na kraju sezone isticao je i predsjednik Medveščaka Damir Gojanović i trener Marty Raymond napomenuvši kako za Letanga uvijek ima mjesta u momčadi te da se samo čeka njegov pristanak da i u 2012./2013. bude dio medvjeđeg brloga. Gotovo četiri mjeseca poslije, nakon dugog iščekivanja, naročito navijača, klub može s olakšanjem uklizati u novu sezonu jer kanadski branič Alan Letang produžio je ugovor s KHL Medveščak Zagreb za sezonu 2012./2013. Medveščak će na ledu ponovo imati odličnog braniča i vođu koji je uvijek spreman riskirati ako je potrebno i zdravlje za momčad.

Kanadski 36-godišnji branič bio je među prvim igračima koji je 2009./2010., kada je Medveščak ušao u prestižnu regionalnu ligu EBEL, potpisao ugovor s hrvatskim najtrofejnijim klubom u hokeju na ledu. U medvjeđi brlog došao je gotovo na neviđeno, nije ništa znao o tom klubu, o Zagrebu, Hrvatskoj... Jedina poznanica bio mu je EBEL u kojemu je igrao sezonu prije noseći dres austrijskog Innsbrucka. Da osvoji vodstvo zagrebačkog kluba i tadašnjeg trenera Enia Sacilotta te da pokaže da je rođeni vođa, bilo mu je potrebno nešto manje od mjesec dana. Naime, kapetansko ''C'' na dresu povjereno mu je već u predsezoni 2009./2010. tijekom pripremnih utakmica. U protekle tri sezone kroz Medveščakovu svlačionicu prošlo je nekoliko trenera. Ali bez obzira na to tko je od njih vodio momčad Medvjeda i ugađao ledeni ''orkestar'', oznaka ''C'' nije silazila s Letangova dresa jer je iz utakmice u utakmicu dokazivao svoju veličinu, iskustvo i požrtvovnost za momčad.

– Mi u klubu ni u jednom trenutku nismo razmišljali o tome treba li Alan Letang ostati u Zagrebu i biti dio naše momčadi ili ne treba. Tijekom sezone više smo puta ponavljali i još uvijek stojimo iza toga kako je Alan Letang srce naše momčadi i kapetan s velikim slovom ''K'' na kojeg svi možemo računati. Čak i u trenucima koji su bili opasni po njegov vlastiti život on je na klizaljkama izlazio na led i vodio našu momčad! Radujem se njegovom povratku kući, u Zagreb – izjavio je predsjednik Medveščaka Damir Gojanović.

Letang je za Medveščak u protekle tri sezone odigrao 164 utakmice, uključujući doigravanje, te upisao 25 golova i 52 asistencije.

– Alan Letang nije samo naš vođa na ledu i izvan njega, već je i odličan branič koji može obavljati više zadaća u momčadi i kojemu je samo jedan cilj na umu, a to je osvajanje lige. Drago nam je što će naš kapetan i ove sezone biti s nama – izjavio je trener Medveščaka Marty Raymond.

Prije dolaska u Medveščak Letang je igrao za AHL klubove Fredericton Canadiense, Saint John Flamese, Bridgeport Sound Tigerse, tadašnje IHL klubove Michigan K-Wingse i Utah Grizzliese (sada igra u ECHL-u), njemačke prvoligaše ESV Kaufbeuren, Augsburger Panther, Hamburg Freezerse i Nürnberg Ice Tigerse, te švicarskog prvoligaša Zug i drugoligaša Langnau. Godine 1993. izabran je na NHL draftu kao 203. izbor Montreal Canadiensa, a tijekom profesionalne karijere odigrao je i 14 utakmica u najjačoj hokejskoj ligi na svijetu NHL-u noseći dres Dallas Starsa, Calgary Flamesa i New York Islandersa.

Ugovore s Medveščakom za iduću sezonu osim Letanga do sada su potpisali vratari Robert Kristan i Michael Ouzas, braniči Saša Martinović, Andy Sertich, Kenny MacAulay, Geoff Waugh, Dennis Bozic, Domen Vedlin i Ivan Šijan te napadači Tom Zanoški, Alex Leavitt, Nathan Perkovich, Curtis Fraser, Adam Miller, Anthony Yelovich, Adam Naglich, Brandon Buck, Gal Koren, Mislav Blagus i Dominik Kanaet, dok Liam Huculak dolazi na probni rok. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku