Obavijesti

Sport

Komentari 15

Leteći Zion zicer kao prvi pick, Šamanić kao 29. ide u Spurse?

Leteći Zion zicer kao prvi pick, Šamanić kao 29. ide u Spurse?
3

Zion Williamson će odmah sa 129 kilograma postati drugi najteži igrač NBA lige, od njega će teži ostati samo Boban Marjanović koji ima tri kilograma, ali i čak 20 centimetara više...

VIDEO

Oči američke, ali i sportske javnosti, noćas (1 ujutro po hrvatskom vremenu) će biti usmjerene prema Barclays Centru gdje će se održati NBA draft. Glavna zvijezda cijele priče noćas će biti Zion Williamson, 18-godišnje krilo kojeg će na prvom picku (tu nema nikakve dvojbe) izabrati New Orleans Pelicansi.

Još od LeBron Jamesa u američkoj se košarci nije pojavio takav "show" oko jednog igrača, Zion Williamson već godinama puni američke naslovnice. Sve je otišlo toliko daleko da je i CBS prenoseći NCAA turnir instalirao posebnu "Zion kameru" koja je u svakom trenutku snimala talentiranog košarkaša.

Marketinški potencijal Ziona Williamsona pomiče granice, ovog 18-godišnjaka na Instagramu već prati 3,4 milijuna ljudi, dok primjerice prošlogodišnji prvi pick drafta DeAndre Ayton danas ima "tek" 374 tisuće pratitelja. Zion Williamson već ima ozbiljne sponzorske ugovore, a jedan takav ponudio mu je i Nike. Što je zanimljiva priča...

NCAA Basketball: NCAA Tournament-East Regional-Michigan State vs Duke

Talentirani košarkaš u veljači se igrajući za svoj Duke ozlijedio protiv North Caroline jer mu je - pukla tenisica. Stopalo mu je proklizalo kroz džon Nikeove tenisice, u tom trenutku se za glavu primio i bivši predsjednik SAD-a Barack Obama (sjedio u prvom redu), a slika potrgane tenisice ubrzo je obišla svijet.

A vjerovali ili ne, zbog toga je i Nike osjetio velike posljedice. Samo dan kasnije dionice Nikea pale su za 1,7%, na kraju se pad stabilizitao na 1,1%, vrijednost jedne Nikeove dionice u tom trenutku iznosio je manje od 84 dolara, a američki statističari izračunali su kako je zbog slike potrgane tenisice Ziona, vrijednost Nikea pala za čak 1,1 milijardu dolara!

Zion Williamson oduševljava svojim atletskim predispozicijama (visok 201, čak 129 kilograma), otac Lateef igrao je na koledžu američki nogomet, majka Sharonda bila je sprinterica. Zionova zakucavanja obišla su svijet, ovaj dječak leti na nevjerojatan način, čak ga je i Kevin Durant opisao 'atletom kakva se rađa jednom u generaciji'. I sada će svjetla pozornice sa Zionom preseliti u New Orleans.

Zanimljivo, po dolasku u NBA ligu ovaj će "rookie" s 129 kilograma odmah biti i drugi najteži igrač lige. Na prvom mjestu i dalje će ostati Boban Marjanović, srpski centar koji ima tri (132 kg) kilograma više. Ali je viši čak 20 centimetara. U svojoj dosadašnjoj karijeri, Zion je za Duke odigrao 33 utakmice, imao prosjek od 22,6 koševa, 8,9 skokova, po 2,1 asist i ukradenu loptu, te 1,8 blokada. Sve uz šut od čak 64%. 

Drugi i treći pick drže Memphis Grizzliesi i New York Knicksi, a tu će (nije poznato kojim redom) biti draftirani playmaker Ja Morant i šuter RJ Barrett. A onda novi pick (zbog tradea Anthony Davisa u LA Lakerse) opet imaju New Orleans Pelicansi. No, kakvo je stanje s Hrvatima?

Svoj novi klub danas će saznati Luka Šamanić kojeg američki analitičari najviše "guraju" u San Antonio Spurse koji drže 29. pick. no, po raznim kombinacijama Šamanića bi na 25. picku mogli izabrati Portland Trade Blazersi, dok ga najoptimističniji misle kako bi 19-godišnji Luka mogao biti izabran i u TOP 20. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka