Obavijesti

Sport

Komentari 1

Bayer se spasio senzacionalnog poraza, Liverpool deklasirao Dinamova 'krvnika', remi Ajaxa

Bayer se spasio senzacionalnog poraza, Liverpool deklasirao Dinamova 'krvnika', remi Ajaxa

Xabi Alonso možda je podcijenio protivnika, pa je na klupi ostavio glavne adute kao što su Florian Wirtz, Jeremie Frimpong i Granit Xhaxa.  Ipak, Bayer je u 92. minuti zabio gol za izjednačenje i izbjegao prvi poraz

VIDEO

Bayer Leverkusen izbjegao je prvi poraz ove sezone. Aktualni lider Bundeslige skoro se 'poskliznuo' u prvoj utakmici osmine finala Europske lige u dvoboju protiv azerbajdžanskog prvaka Qarabaga na Azersun Areni, ali je golom Patricka Schicka u 92. minuti izbjegao poraz. Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ušao je u igru u 81. minuti.

Domaćin je odlično ušao u utakmicu. Najprije je u 26. minuti je Yassine Benzia zabio za vodstvo, a Juninho Viera povisio je vodstvo u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Xabi Alonso možda je podcijenio protivnika, pa je na klupi ostavio glavne adute kao što su Florian Wirtz, Jeremie Frimpong i Granit Xhaxa

Zato Španjolac nije puno oklijevao, ubacio je Xhaxu i Frimponga za drugih 45 minuta, ali to nije bilo dovoljno, pa je u 59. minuti u igru ušao i najbolji igrač kluba, Wirtz, koji je nakon 11 minuta na travnjaku zabio gol i smanjio zaostatak, dok je Patrik Schick u 92. minuti donio izjednačenje Nijemcima, koji tako nakon 35 utakmica ove sezone ostaju neporaženi! 

Liverpool deklasirao Dinamova krvnika

Jurgen Klopp zato nije previše kalkulirao s prvom postavom Liverpoola u utakmici protiv Sparte iz Praga, koja je ljetos izbacila Dinamo u kvalifikacijama za Europsku ligu. 

Iako je pred 'redsima' derbi sezone protiv Manchester Cityja (nedjelja, 16:45 sati), Klopp je od prve minute zaigrao s nekoliko prvotimaca. To mu se isplatilo jer je Alexis Mac Allister zabio za vodstvo već u šestoj minuti, a Darwin Nunez je golovima u 25. i trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela donio veliko vodstvo 'redsima' na poluvremenu.

Poraz češkog kluba ublažio je Conor Bradley, koji je zabio autogol, a rezultat je povisio Luiz Diaz u 53. minuti. Mohamed Salah ušao je u igru u 74. minuti i zabio gol u 86. minuti, ali mu je poništen nakon VAR pregleda. Ipak, 'redsi' tu nisu stali,  pa je Dominik Szoboszlai zabio peti gol engleskog kluba u 94. minuti. Uzvrat će se igrati na Anfieldu.

Ajax remizirao bez Šutala

Ajax je u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige remizirao protiv Aston Ville 0-0 u Amsterdamu. Zanimljivo, obje su momčadi krajem utakmice ostale bez jednog igrača. 

Najprije je Enzi Konsa dobio crveni karton i time ostavio Engleze na desetorici igrača od 83. minute, ali je Tristan Gooijer također 'pocrvenio' u 86. minuti. Obojica su dobili drugi žuti karton i time ranije otišli na tuširanje.

Hrvatski reprezentativac Josip Šutalo nije konkurirao za ovu utakmicu zbog ozljede, ali ionako ju nije mogao igrati zbog crvenog kartona koji je dobio u šesnaestini finala. Borna Sosa odigrao je cijelu utakmicu za domaćina.

Rezultati 

Europska liga

  • Qarabag - Bayer Leverkusen 2-2
  • Roma - Brighton 4-0
  • Sparta Prag - Liverpool 1-5

Konferencijska liga

  • Ajax - Aston Villa 0-0
  • Molde - Club Brugge 2-1
  • Olympiacos - Maccabi Tel Aviv 1-4
  • Sturm - Lille 0-3
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše