Obavijesti

Sport

Komentari 31

Lewandowski najbolji strijelac, Njemačka i Poljska izborile EP

Lewandowski najbolji strijelac, Njemačka i Poljska izborile EP
1

Pobjedama Njemačke, Škotske i Poljske završilo je natjecanje u još jednoj skupini kvalifikacija za EP. Na Euro su iz skupine D prošle moćna Njemačka i Poljska

VIDEO

Poljski stroj za golove nastavlja trpati. Robert Lewandowski zabio je u pobjedi Poljske protiv Irske 2-1 i tako pomogao svojoj reprezentaciji da izbori izravan plasman na Europsko prvenstvo. U druge dvije utakmice skupine D Njemačka je pobijedila Gruziju 2-1 te također izborila EP, a Škotska je deklasirala Gibraltar 6-0.

U posljednjih 90 minuta ove skupine ušlo se sa zamršenom situacijom. Njemačka je bila prva s bodom prednosti ispred Poljske i Irske i teoretski je mogla pasti na treće mjesto. No Nijemci ipak nisu dopustili iznenađenje iako su imali muke s Gruzijom. Müller je zabio u 50. minuti iz penala, no Kankava je samo tri minute kasnije izjednačio i doveo Nijemce u probleme. Ipak, Kruse u 79. zabija za 2-1 i mirnih desetak minuta do kraja utakmice. Koliko su Nijemci bili dominantni govori i podatak o 66% posjeda lopte te čak 31 udarac na gol.

No prava drama za to se vrijeme odvijala u Varšavi. Poljska i Irska izravno su odlučivali o putniku na EP. Poveo je domaćin golom Krychowiaka u 13. minuti, no gotovo u idućem napadu Irci izjednačuju. Neoprezan start Pazdana na glavu irskog napadača Longa na rubu kaznenog prostora turski sudac označio je penalom. Walters zabija i sve je opet na početku.

Irska je odmor čekala zadovoljna, ali i uplašena jer Robert Lewandowski još nije zabio, a kako igra u posljednje vrijeme, jasno je bilo da čudesni Bayernov napadač mora zabiti barem jednog. A to je i učinio neposredno prije poluvremena. Mączyński  je ubacio s desne strane, a Lewandowski snažno glavom s 12 metara šalje loptu u mrežu gostiju.

Gol je to koji je donio pobjedu i plasman na Euro Poljskoj, a Lewandowskom rekord. Poljaku je to 13. gol u kvalifikacijama čime se izjednačio s Davidom Healyjem (kvalifikacije za EP 2008.). Uz to Poljska je zabila najviše u ovim kvalifikacijama, čak 33, a Lewandowski je u posljednjih pet utakmica ovih kvalifikacija zabio čak devet golova. I još nešto, ovo mu je 15. gol u posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima za klub i reprezentaciju. Njegovu ubojitost osjetio je i Dinamo.

U trećoj utakmici ove skupine Škotska je u gostima deklasirala Gibraltar 6-0. No Škotima ni ova velika pobjeda nije značila baš ništa jer ostali su četvrti, tri boda iza trećeplasirane Irske.

Skupina D

  • Njemačka - Gruzija 2-1
  • Gibraltar - Škotska 0-6
  • Poljska - Irska 2-1

Poredak

  1. Njemačka 22
  2. Poljska 21
  3. Irska 18
  4. Škotska 15
  5. Gruzija 9
  6. Gibraltar 0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 31

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana