Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
25 komentara

'Bio sam ovisan o alkoholu, čak triput bio u bolnici, padao sam'

Sport me spasio, ne usuđujem se ni razmišljati što bi bilo sa mnom da nije bilo sporta. Zato bih htio da ova moja medalja posluži mladima koji se bore s bilo kakvom ovisnošću da je izlaz moguć, kaže Emil Milihram

Foto: Facebook
25 komentara

Varaždinac Emil Milihram (36) prošli je tjedan šesti put postao europski prvak u kanuu. I onda se vratio iz Rusije s kolegama Igorom Gojićem, Ivanom Tolićem i Lukom Obadićem, koji su također osvojili medalje, te šokantno otkrio:

- Nestao sam sa sportske scene 2016. godine jer sam imao određenih zdravstvenih problema, pa sam odlučio da ne krećem dalje dok se ne poslože kockice. Koji problemi? Zeznuta stvar... ovisnost o alkoholu!

milihram | Autor: Marko Jurinec/PIXSELL Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Kad je to izgovorio pred malobrojnim okupljenim novinarima, nastavio je:

- Imao sam jako puno problema, posrtanja i padova, pa dizanja, nikako nisam mogao uhvatiti priključak sa stvarnošću, prelomiti neke stvari. Iza mene su tri bolnička liječenja od alkoholizma.

Sport je u cijeloj priči puno pomogao.

Tibor Saramo | Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

- Spasio me, definitivno. Ne usuđujem se ni razmišljati što bi bilo sa mnom da nije bilo sporta. No, najvažnije je bilo prelomiti to u glavi. Zato bih htio da ova moja medalja posluži mladim ljudima koji se bore s bilo kakvom ovisnošću da vide kako je izlaz moguć.

Nije imao, kaže, nikakvu podršku .

- Sam sam to gurao i tako je najbolje. Sam sam se doveo u tu situaciju, sam sam se morao i izvući. Kad sam već došao do ruba...

Tema: Sport fanatik

Message