Sport

Komentari 77

Liječnik Vatrenih otkrio razlog kiksa: 8 je igrača imalo virozu

Liječnik Vatrenih otkrio razlog kiksa: 8 je igrača imalo virozu

Čak sam i prije utakmice upozorio glavnog suca, on je znao da nije isključeno da netko mora za vrijeme igre i odjuriti na WC. Kazao sam mu da to da ne bi bio iznenađen i davao kazne, rekao je d. Bahtijarević

Tri dana nakon očaravajuće partije u Trnavi Hrvatska je podbacila u Azerbajdžanu odigravši 1-1. Put na Europsko prvenstvo nije dramatično ugrožen, ali svakako bi bilo puno ljepše da su se Vatreni iz Bakua vratili s tri boda koja su se realno i očekivala. Da ne kažemo, unaprijed bila upisana.

Međutim, 109. reprezentacija svijeta i njen izbornik Nikola Jurčević protiv svjetskih viceprvaka uzeli su prvi bod u ovim kvalifikacijama. Da su Rebić i društvo nešto zabili u prvih pola sata, vjerojatno takav scenarij ne bismo dočekali, no što je, tu je.

Izbornik Dalić preuzeo je odgovornost i prihvatio kritike zbog zakašnjelih reakcija, no nije spomenuo jednu vrlo važnu stvar koja je vjerojatno i razlog pada njegovih igrača u drugom poluvremenu. Naime, čak su osmorica igrača na dan utakmice bila virozna, sedam ih je igralo u početnoj postavi. Ništa dramatično, ali dovoljno da u nekoj mjeri onesposobi igrače da daju ono što mogu. 

Samo se širi

- Činjenica da Dalić nije rekao riječ o virozi i temperaturi koja je uzela dobar dio snage igračima još jednom pokazuje koliko je veliki trener i ponizan čovjek koji ne traži alibije - rekao je za Sportske novosti liječnik reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević.

Takva viroza ozbiljno utječe na organizam, iscrpi ga, a posljedice su temperatura i proljev, pa su dr. Bahtijarević i njegov tim morali čak upoznati i suca sa situacijom.

- Pomogli smo im koliko je bilo moguće. Čak sam i prije utakmice upozorio glavnog suca, on je znao da nije isključeno da netko mora za vrijeme igre izaći s terena i odjuriti na WC. Kazao sam mu da to da ne bi bio iznenađen i davao kazne.

Nije bilo na kraju potrebe za tim, kao ni za traganjem odakle je stigla viroza jer to se jednostavno samo dogodi.

- Netko ju je pokupio, drugi dobili od njega. Nema to veze s Bakuom i hranom, uostalom, imali smo svog kuhara i bili u vrhunskom hotelu. Ali kad prvi prijavi da ima taj problem, onda je već kasno. Samo se širi.

I na to se, nažalost, ne može utjecati.

Najčitaniji članci