Obavijesti

Sport

Komentari 77

Liječnik Vatrenih otkrio razlog kiksa: 8 je igrača imalo virozu

Liječnik Vatrenih otkrio razlog kiksa: 8 je igrača imalo virozu
1

Čak sam i prije utakmice upozorio glavnog suca, on je znao da nije isključeno da netko mora za vrijeme igre i odjuriti na WC. Kazao sam mu da to da ne bi bio iznenađen i davao kazne, rekao je d. Bahtijarević

Tri dana nakon očaravajuće partije u Trnavi Hrvatska je podbacila u Azerbajdžanu odigravši 1-1. Put na Europsko prvenstvo nije dramatično ugrožen, ali svakako bi bilo puno ljepše da su se Vatreni iz Bakua vratili s tri boda koja su se realno i očekivala. Da ne kažemo, unaprijed bila upisana.

Pokretanje videa ...

Jurčević: Bilić mi je čestitao, a penal za 'vatrene' nije postojao
Jurčević: Bilić mi je čestitao, a penal za 'vatrene' nije postojao

Međutim, 109. reprezentacija svijeta i njen izbornik Nikola Jurčević protiv svjetskih viceprvaka uzeli su prvi bod u ovim kvalifikacijama. Da su Rebić i društvo nešto zabili u prvih pola sata, vjerojatno takav scenarij ne bismo dočekali, no što je, tu je.

Izbornik Dalić preuzeo je odgovornost i prihvatio kritike zbog zakašnjelih reakcija, no nije spomenuo jednu vrlo važnu stvar koja je vjerojatno i razlog pada njegovih igrača u drugom poluvremenu. Naime, čak su osmorica igrača na dan utakmice bila virozna, sedam ih je igralo u početnoj postavi. Ništa dramatično, ali dovoljno da u nekoj mjeri onesposobi igrače da daju ono što mogu. 

Samo se širi

- Činjenica da Dalić nije rekao riječ o virozi i temperaturi koja je uzela dobar dio snage igračima još jednom pokazuje koliko je veliki trener i ponizan čovjek koji ne traži alibije - rekao je za Sportske novosti liječnik reprezentacije dr. Zoran Bahtijarević.

Takva viroza ozbiljno utječe na organizam, iscrpi ga, a posljedice su temperatura i proljev, pa su dr. Bahtijarević i njegov tim morali čak upoznati i suca sa situacijom.

- Pomogli smo im koliko je bilo moguće. Čak sam i prije utakmice upozorio glavnog suca, on je znao da nije isključeno da netko mora za vrijeme igre izaći s terena i odjuriti na WC. Kazao sam mu da to da ne bi bio iznenađen i davao kazne.

Dalić: Rakitić mi treba, ali neću dopustiti da se ruši naš 'kult'
Dalić: Rakitić mi treba, ali neću dopustiti da se ruši naš 'kult'

Nije bilo na kraju potrebe za tim, kao ni za traganjem odakle je stigla viroza jer to se jednostavno samo dogodi.

- Netko ju je pokupio, drugi dobili od njega. Nema to veze s Bakuom i hranom, uostalom, imali smo svog kuhara i bili u vrhunskom hotelu. Ali kad prvi prijavi da ima taj problem, onda je već kasno. Samo se širi.

I na to se, nažalost, ne može utjecati.