Sport

Komentari 6

Lindsey Vonn stigla do svoje 50. pobjede, još pet do rekorda

Lindsey Vonn stigla do svoje 50. pobjede, još pet do rekorda

Lindsey Vonn slavila je u spustu u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Jubilarna je to 50. pobjeda američke skijašice koja je ujedno i vodeća u Svjetskom kupu

Do jubilarne 50. pobjede u Svjetskom kupu američka skijašica Lindesy Vonn stigla je u šestom ovosezonskom spustu održanom u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Na stazi Kandahar 2 slavila je pobjedu s vremenom 1:44.86, što je bilo 41 stotinku brže od drugoplasirane Švicarke Nadje Kamer i 79 stotinki brže od trećeplasirane Tine Weirather iz Lihtenštajna.

Za Vonn je ovo četvrta ovosezonska pobjeda u spustu (dvije u Lake Louiseu i jedna St. Moritz) i deveta ukupno. U karijeri joj je, pak, to bila 25. ukupno pobjeda u spustu kojom je povećala ukupnu prednost u Svjetskom kupu nad Slovenkom Tinom Maze na 480 bodova.

U poretku spusta Vonn vodi ispred drugoplasirane Weirather s 210 bodova prednosti.

 Još pet i 'srušit' će Švicarku s trona

Lindsey je sada udaljena tek pet pobjeda od legendarne Švicarke Vreni Schneider po ukupnom broju pobjeda u Svjetskom kupu skijašica.

Vonn je treća na vječitoj ljestvici na kojoj Janica Kostelić zauzima deseto mjesto s 30 ostvarenih pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu.

Od 50 ukupno ostvarenih pobjeda njih 25 Vonn je ostvarila u spustu, 17 u superveleslalomu, jednu u veleslalomu, dvije u slalomu i pet u kombinaciji.

Vodeća na ljestvici je legendarna Austrijanka Annemarie Moser-Pröll sa 62 pobjede, a druga spomenuta Schneider s 55 pobjeda. Slijede Austrijanka Renate Götschl (46), Šveđanka Anja Pärson, Njemica Katja Seizinger (36).

Svjetski kup skijašica, spust Garmisch-Partenkirchenu, rezultati:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1:44.86

2. Nadja Kamer (Švi) +0.41

3. Tina Weirather (Lih) +0.79

4. Maria Höfl-Riesch (Njem) +0.99

5. Daniela Merighetti (Ita) +1.05

Najčitaniji članci