Sport

Komentari 11

Linijski sudac koji je napao igrača doživotno suspendiran

Linijski sudac koji je napao igrača doživotno suspendiran

Kadirov je samo radio na regionalnoj razini, ali donijeli smo odluku da ga doživotno kaznimo na svakoj razini, rekao je šef čečenskog nogometa Lom-Ali-Ibragimov

Čečenski linijski sudac Musa Kadirov, koji je napao igrača po završetku nogometne utakmice rezervnih sastava u Groznom između Tereka i Amkara, doživotno je suspendiran.

- On (Kadirov) je samo radio na regionalnoj razini, ali donijeli smo odluku da ga doživotno kaznimo, pa stoga neće moći suditi utakmice ni na kojoj razini - rekao je čelni čovječ čečenskog nogometa Lom-Ali-Ibragimov za R-Sport.

U nedjelju je Kadirov izgubio živce i nakon posljednjeg sučevog zvižduka napao 18-godišnjeg braniča Amkara Ilju Kričmara.

- Sudac je dosudio kraj i kada sam krenuo prema našoj klupi, odjednom je netko nasrnuo na mene, bacio me na tlo i počeo udarati rukama i nogama. Igrači Tereka tada su se priključili napadu. Jedan me zgrabio za vrat, drugi me udarao, raskrvavio mi lice - rekao je Kričmar.

Kadirov je kasnije rekao da ga je Kričmar vrijeđao, ali je igrač zanijekao optužbe.

- U svoj svojoj sudačkoj karijeri nikad nisam vidio tako nešto. Ovaj čovjek (Kadirov) ne bi smio biti sudac. Nema pojma o pravilima, a još i gore, napao je igrača. Na ljestvici od 1 do 10 dao bih mu 0 i to ću napisati u izvješću. Ne bi mu se ponovo smjelo dati da sudi - komentirao je bivši FIFA-in sudac Aleksej Spirin, koji je radio kao promatrač utakmice.

Najčitaniji članci