Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
32 komentara

Lino i Ćavar zadovoljni: Hvala Bogu, sjetili su se uvesti VAR

Naravno da potpuno podržavam tu ideju, rekao nam je izbornik Lino Červar. Ideja o uvođenju VAR-a u rukomet, koju su pokrenuli danski suci Hansen i Gjeding, oduševila je i legendarnog Patrika Ćavara

Foto: DPA/PIXSELL
32 komentara

Mads Hansen i Martin Gjeding, danski suci koji su nam sudili protiv Njemačke, predlažu uvođenje sistema u rukomet koji postoji u mnogim sportovima. Uskoro bi se i rukomet trebao uvesti VAR.

HANSEN I GJEDING Danski suci uvode revoluciju: Červar će moći zvati challenge

Bilo bi slično kao u nogometu, s tim da bi treneri i izbornici mogli zvati challenge.

- Hvala Bogu da su se toga sjetili. Naravno da sam za to. Zamislite samo da sam mogao tražiti challenge u nekoliko situacija protiv Njemačke. Pa utakmica bi onda završila naš pobjedom. Kad se uvede nešto takvo, onda u rukometu napokon više neće biti nepravde - rekao nam je Lino Červar.

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u rukometu, Hrvatska - Å vicarska ZBOG ISPADA U ETERU Lino Červar se ispričao: Žao mi je, ali i ja zaslužujem ispriku...

IHF ozbiljno razmišlja o ovoj ideji. Naravno da je na istom tragu i EHF. Uskoro bi na velikim natjecanjima i u rukometnoj Ligi prvaka trebali imati VAR.

- To se davno trebalo riješiti - kaže legendarni Patrik Ćavar i nastavlja:

- Naravno da trenerima treba omogućiti challenge. Ja bih da to u rukometu bude slično kao u tenisu. Dakle, da se ograniči. U rukometu bih dao tri-četiri prilike trenerima po utakmici da traže challenge. Više od toga ne bi bilo dobro. Onda bi se potpuno razbio ritam utakmice, a i čemu bi onda služili suci. Uglavnom, što prije trebaju uvesti VAR.

 

Eh, da je lino imao 'challenge'

- Da je takav sustav postojao na utakmici Hrvatska - Njemačka, ne bismo Hrvatima sudili faul u jednom od zadnjih napada, siguran sam u to. Odlučili smo u trenu, a morao sam pogledati tu situaciju nekoliko puta kako bih shvatio da smo pogriješili - rekao je Martin Gjeding, koji je zajedno s Madsom Hansenom sudio Hrvatskoj u porazu koji je 'kauboje' ostavio bez šanse za medalju na SP-u.

- Puno smo pričali s ljudima iz IHF-a i analizirali što smo mogli drugačije napraviti i što bismo mogli napraviti da spriječimo takve situacije. Jedno od rješenja je upravo taj novi sistem. Upotreba video tehnologije u takvim bi situacijama uveliko pomogla i nama i igračima - dodao je Hansen, a u IHF-u ozbiljno razmišljaju o uvođenja 'challenge sistema' u rukomet.

- Otvoreni smo za prijedloge o poboljšanju rukometa. Kad ovo prvenstvo završi, razmotrit ćemo prijedloge, među njima i ovaj da trenerima damo šansu za 'challenge' - rekao je predsjednik svjetske sudačke komisije Ramon Gallego.

Tema: Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. u Danskoj i Njemačkoj

Message