Obavijesti

Sport

Komentari 20

Litva pokradena, izbornik na presici urlao: To je je*ena šala

Litva pokradena, izbornik na presici urlao: To je je*ena šala
2

I umjesto da se Litvi dosude dva poena i da povede, Nando de Colo zabio je u sljedećem napadu za +3, a u zadnjih 15 sekundi Litva nije zabila za produžetak. I Francuzi su otišli u četvrtfinale, a Litva će - kući

Igrala se posljednja minuta u Nanjingu, Francuska je prosula vodstvo od 17 razlike koje je imala početkom drugog poluvremena, Jonas Valančiunas kod 76-75 za Francusku šutirao je drugo slobodno bacanje, lopta je skakala po obruču, vjerojatn bi i ušla, a onda ju je s istog maknuo Rudy Gobert. I pritom dirao i obruč i mrežu. 

Međutim, to suci nisu vidjeli. Niti su htjeli. Jer u protivnom bi se konzultirali s video-tehnologijom koju u Kini koriste više kad ne treba i nije potrebno nego kada jest. I onda, kada se lomi, kada cijela dvorana vidi očito, oni nisu.

I umjesto da se Litvi dosude dva poena i da povede, Nando de Colo zabio je u sljedećem napadu za +3, a u zadnjih 15 sekundi Litva nije zabila za produžetak. I Francuzi su otišli u četvrtfinale, a Litva će - kući.

Basketball - FIBA World Cup - Second Round - Group L - France v Lithuania

- Suci su odlučili drugu utakmicu zaredom. Australcima su pustili da igraju ragbi protiv nas, sad nismo mogli ni u kontakt. Ovo je je*ena šala, a ne košarka! Zašto imaju VAR? Ne trebate biti pametni, zaustavite igru, pogledajte snimku što se dogodilo - kiptio je izbornik Litve Dainius Adomaitis.

- Ovi igrači žrtvuju cijelo ljeto, dva su mjeseca bez obitelji, ne primaju ništa. Veliki respekt prema njima, ali netko ne respektira igru. Ovo je je*ena šala - ponovio je još jednom udarivši šakom o stol.

A Litva je od zid. Sudački zid. 

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.