Obavijesti

Sport

Komentari 21

Livaja je razveselio Mateja (12): Sjetio me se i rekao mi da se držim, da će sve dobro završiti

Livaja je razveselio Mateja (12): Sjetio me se i rekao mi da se držim, da će sve dobro završiti
8

Matej je do svibnja ove godine imao normalno djetinjstvo, išao je u šesti razred, a onda se jedno jutro nije mogao ustati: "Nabujali limfni čvorovi pritiskali su mu živac i nije mogao stati na noge, kaže mama Suzana

VIDEO

Lijepa gesta Hajdukovog kapetana Marka Livaje obradovala je sve u Belišću, a pogotovo malog Mateja Torjanca (12), koji je zaželio i dobio dres u kojem je Marko u utorak odigrao kup utakmicu u Belišću.

Pokretanje videa...

Matej Torjanac 00:06
Hajdukovci deklasirali Belišće pa pokazali da imaju veliko srce
Hajdukovci deklasirali Belišće pa pokazali da imaju veliko srce

Matej je sve do svibnja ove godine imao normalno djetinjstvo, išao je u šesti razred osnovne škole, radovao se satovima tjelesnog odgoja i druženju s vršnjacima, a igrao je stopera za mlađe uzraste Belišća. Sanjao da će jednoga dana zaigrati u nekom velikom klubu, poput svog idola Mbappéa, no jednoga jutra se jednostavno nije mogao ustati iz postelje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vidjeli smo da nešto nije u redu i odmah smo ga odveli liječniku. Obavili smo sve pretrage, nalazi su bili uredni, ali liječnici su posumnjali da je u pitanju Hodgkin i nalazi su to na žalost i potvrdili. Nabujali limfni čvorovi pritiskali su Mateju živac i zbog toga nije mogao stati na noge – otkrila nam je dječakova mama Suzana i dodala:

- Matej se od tada liječi, dva do tri puta mjesečno idemo na terapije u Zagreb, u bolnicu Rebro, a ostale pretrage obavljamo u Osijeku. Liječnici su optimistični, kažu da je Matej dobro reagirao na terapiju i da se oporavlja, a i on sam je optimističan i nada se da bi uskoro mogao opet samostalno hodati. Na početku ga je otac morao nositi, čak i na wc, zbog toga je sada na štakama, ali po malo se već samostalno kreće po kući, i to mu je probudilo optimizam. Ostao mu je još jedan ciklus kemoterapije, i svi se nadamo da će se bolest povući i da će se vratiti normalnom životu.

Nije slučajno da je Matej dobio baš Livajin dres. Matej naime navija za Hajduk a Livaja mu je najdraži igrač, i kad se ukazala prilika da ga upozna, za nedavne utakmice reprezentacije u Osijeku, njegovoj sreći nije bilo kraja. Sve je dogovorio i sredio nekadašnji igrač Hajduka i Matejev trener Zoran Ratković, a povezao reprezentativac Borna Barišić. Livaja je obećao dres kad Hajduk bude gostovao u Belišću...

- Najprije me se nije mogao sjetiti, ali kad mu je trener rekao da smo se vidjeli u hotelu u Osijeku, sjetio me se. Rekao mi je da se držim i da vjeruje da će sve biti dobro. Nismo puno pričali, morao je brzo u svlačionicu po jaknu jer mu je bez dresa bilo hladno – otkrio nam je Matej, koji se slikao s Livajom i s Hajdukovim dvojcem golmana Kalinićem i Subašićem, koji su mu također zaželjeli brz oporavak.

Mateju je velika želja jednoga dana pogledati utakmicu Hajduka u Splitu, nada se da bi mogao i zaigrati na Poljudu, ali priznaje da je u ogledu Belišća i Hajduka navijao za Belišće.

- Belišće je moj klub pa sam zbog toga navijao za Belišće, ali navijam za Hajduk kao i tata Marino i trener Zoran. Drag je meni i Osijek, jedino mi Dinamo nije drag... U Osijeku sam upoznao i izbornika Zlatka Dalića, i Luku Modrića, i Domagoja Vidu....

Osim Livajinog, Matej ima još nekoliko dresova u kolekciji.
- Trener Zoran Ratković dao mi je svoj dres iz vremena dok je igrao za Hajduk, dobio sam i dres golmana Belišća Stanića, imam i dres Belišća s potpisima svih prvotimaca, dres Domagoja Vide iz Bešiktaša, Petar Bočkaj mi je poklonio svoj dres nakon utakmice Osijek – Hajduk..., a ovaj Livajin mi je baš lijep – zaključio je Matej.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića