Obavijesti

Sport

Komentari 65

Livaja: Ne treba stati na ovome; Elez: Ako mislimo da smo nešto napravili, sve ćemo pokvariti

Livaja: Ne treba stati na ovome; Elez: Ako mislimo da smo nešto napravili, sve ćemo pokvariti

Odigrali smo dobro, drugi derbi koji smo dobili. No, ne treba stati samo na ovome i zadovoljavati se ovim stvarima, dugo je prvenstvo, dosta je bodova u igri, kazao je Marko Livaja nakon pobjede protiv Dinama (2-0)

VIDEO

Hajduk je sletio u Split samo nekoliko sati nakon utakmice protiv Dinama, a igrače je dočekala ludnica. Marka Livaju navijači su nosili na ramenima, bakljada i pjesme do dugo u noć.

Pokretanje videa...

Doček hajdukovaca nakon Dinama VIDEO

Split trese euforija jer Hajduk jako dugo nije imao ovako kvalitetnu, potentnu i konkurentnu momčad za najveće stvari. Trebalo je to sve samo posložiti, a kao idealan dirigent pokazao se litavski trener Valdas Dambrauskas koji je slavio i u svojoj petoj utakmici.

'Bili' su u nedjelju na Maksimiru slavili s 2-0 protiv Dinama u 18. kolu Prve HNL. Heroj je opet bio, po mnogima najbolji igrač lige, Marko Livaja koji je perfektno zabio nakon duge lopte Josipa Eleza, a potom u završnici sjajno primio loptu i uposlio Emira Sahitija za konačnih 2-0. 

Hajduk je bio puno bolji protiv 'modrih' koji prolaze kroz turbulentno razdoblje. Učvrstio je sredinu i nije dopustio najboljim igračima hrvatskog prvaka da se razmašu.

- Odigrali smo dobro, drugi derbi koji smo dobili. No, ne treba stati samo na ovome i zadovoljavati se ovim stvarima, dugo je prvenstvo, dosta je bodova u igri. Nismo ništa napravili, na dobrom smo putu, moramo nastaviti. Nadam se da ćemo ovako nastaviti kroz sezonu - kazao je fantastični Livaja koji je zabio pet golova u posljednje četiri utakmice te je drugi strijelac lige s 12 golova.

Navijači priredili doček igračima Hajduka koji su slavili u derbiju s Dinamom

U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše prilika, a onda u 60. minuti potez koji je preokrenuo sve. Josip Elez poslao je sjajnu dugu loptu sa svoje polovice, Livaja se izmigoljio i ubacio u prostor ispred Theophilea-Catherinea te prebacio Livakovića za 1-0.

- Dosta smo vježbali to na treningu. Dobro se znamo ja i Elez pa očekujem takve lopte od njega. Na kraju je ispalo sve perfektno. Mislim da može i bolje, ali dobro je. Idemo dalje - kazao je Marko Livaja pa zaključio:

- Nismo primili gol protiv Dinama u Maksimiru. Moramo biti zadovoljni, ali imamo dosta prostora za napredak. Poradit ćemo na tome i mislim da ćemo biti dosta bolji.  

Hajduku pripao derbi,  Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje,

Sjajnu utakmicu odigrao je stoperski dvojac Elez i Katić. Petkovića su stavili u džep, a sjajno se nosili i s Andrićem u drugom dijelu. 

- Ušli smo u utakmicu kako smo se dogovorili da nećemo dopustiti njima da nam uzmu igru na terenu. Da ćemo mi uspostaviti tempo igre i da ćemo igrati kao svaku do sada. Napadači su nas povukli, ali tri boda su najvažnija - rekao je Elez. 

Željko Kopić nije mogao puno toga promijeniti u svega nekoliko dana, a Dambrauskas je itekako znao koje su slabosti ovog Dinama. 

- Znali smo gdje imaju najviše problema, da nisu u nekim situacijama toliko dobri. Uvijek se takve situacije dogode. Treba tražiti to, pokušavati iskoristiti taj prostor. Livaja je ušao unutra, primio loptu i bio siguran. 

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Hajduk nakon dugo vremena odlazi iz Maksimira bez primljenog gola. 

- Najlakše je reći obrana je bila dobra. Možemo mi biti dobri koliko god hoćemo ako svi ne igramo obranu. Svi smo bili u utakmici, od prvoga do zadnjega smo igrali obranu i napadu i kao ekipa smo bili bolji. Bilo je njima puno teže nešto za napraviti - kaže Elez.

Prije samo mjesec dana Splićani nisu bili u dobroj situaciji. Osijek je bježao tri boda, bili su u seriji loših rezultata, ali Dambrauskas je u potpunosti preporodio momčad. Hajduk ima glavu i rep, ima sjajnu obranu, ponajboljeg veznjaka lige u Filipu Krovinoviću i najboljeg igrača lige u Marku Livaju. Ovakav Hajduk mora ciljati na najviše. 

Zagreb: Dinamo i Hajduk susreli se u 18. kolu Prve HNL

No, kako Elez tvrdi, treba stati na loptu. Tek smo na polovici prvenstva. 

- Pobjede te nose više i više. Treba znati kada se spustiti i početi misliti na iduću utakmicu. Ako nam se dogodi da mislimo da smo sada nešto napravili, da smo najbolji, dogodi se jedna utakmica koja te pokvari u svemu tome. Treba se fokusirati na Lokomotivu, nakon što proslavimo, nastaviti raditi gdje smo stali. 

Hajduk je opet letio na krilima sjajnih navijača koji su okupirali Maksimir. Više od 3000 navijača nosilo je 'bile'. 

- Bilo je protiv Lokomotive puno navijača. Kada smo čuli da se sve rasprodalo, znali smo da moramo dati sve od sebe. Navijači su iza nas i da će nas oni podržati - zaključio je Elez. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani